«Όχι» Υπ.Υγείας για ανεξάρτητο εθνικό φορέα υπηρεσίας ασθενοφόρων στην παρούσα φάση

Στην παρούσα φάση δε μπορεί να δημιουργηθεί ανεξάρτητος εθνικός φορέας υπηρεσίας ασθενοφόρων ανέφερε λειτουργός του Υπουργείου Υγείας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Ενώπιον της Επιτροπής τέθηκε το θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας Εθνικής Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, που ήταν αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των Γιώργου Λουκαΐδη, Μαρίνας Νικολάου, Νίκου Κέττηρου και Χρίστου Χριστόφια του ΑΚΕΛ.

Όπως λέχθηκε στην Επιτροπή, στην παρούσα φάση πρόθεση του Υπουργείου είναι λειτουργήσει εθνική υπηρεσία ασθενοφόρων υπό την εποπτεία του ΟΚΥπΥ και σε μεταγενέστερο στάδιο να γίνει επαναξιολόγηση του συστήματος.

Η λειτουργός του Υπουργείου είπε ότι θα υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να καθοριστεί από τώρα αλλά θα εξαρτηθεί από την έκβαση της συζήτησης.

Επίσης σημείωσε ότι το αναθεωρημένο νομοσχέδιο θα ετοιμαστεί στη βάση της διαβούλευσης που θα γίνει. Στο μεταξύ, η πλειοψηφία των εμπλεκόμενων φορέων που βρέθηκαν στην επιτροπή τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου εθνικού φορέα ασθενοφόρων που να είναι τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.


Από πλευράς ΑΚΕΛ, η Μαρίνα Νικολάου επισήμανε ότι πρέπει να επιταχυνθεί η διαβούλευση του υπουργείου με τους εμπλεκόμενους φορείς και να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό το αναθεωρημένο νομοσχέδιο από την εκτελεστική εξουσία στην επιτροπή υγείας της βουλής.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάββια Ορφανίδου τόνισε την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας. Σημείωσε ότι άμεσα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαβούλευσης του Υπουργείου Υγείας με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να κατατεθεί το νομοσχέδιο στην επιτροπή για συζήτηση.

Είπε ακόμα ότι υπήρξε έκκληση από πολλούς εμπλεκόμενους να ενταχθούν στο πλαίσιο αυτής της υπηρεσίας και τα ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.