Οδηγίες ΓΕ για €300 πρόστιμο στον Μόρφου

Η Αστυνομία θα πρέπει να κόψει εξώδικο 300 ευρώ στον μητροπολίτη Μόρφου για τα όσα έλαβαν χώρα ανήμερα των Θεοφανίων στην περιοχή Ευρύχου.

Αυτές είναι οι οδηγίες που δόθηκαν από τη Νομική Υπηρεσία προς την Αστυνομία σε σχέση με το θέμα που προέκυψε με τον Μόρφου Νεόφυτο, ο οποίος ηγήθηκε πομπής και τέλεσε αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Καρκώτη στις 6 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο ο φάκελος της ποινικής ανάκρισης που διενεργήθηκε από το ΤΑΕ Μόρφου είχε διαβιβαστεί προ ημερών στη Νομική Υπηρεσία χωρίς ουσιαστικά να γίνεται εισήγηση για οποιαδήποτε ενέργεια και αφηνόταν στον Γενικό Εισαγγελέα ν’ αποφασίσει.

Ο Γιώργος Σαββίδης αποφάσισε όπως το θέμα λήξει με την έκδοση εξωδίκου των 300 ευρώ προς τον μητροπολίτη για παραβίαση διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης. Μετά τις οδηγίες αυτές, η Αστυνομία θα πρέπει τώρα να επισκεφθεί τον Μόρφου και να του επιδώσει το εξώδικο.

Αν αρνηθεί να το πληρώσει και οδηγήσει την υπόθεση στο Δικαστήριο, τότε αυτή θα επανεξεταστεί από τη Νομική Υπηρεσία, κατά πόσον δηλαδή θα πάει ένας ιεράρχης στο Δικαστήριο για απλήρωτο εξώδικο περί λοιμοκάθαρσης.

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.