Οδηγίες Γενικού Εισαγγελέα για ποινική δίωξη κατά μελών της Αστυνομίας για την υπόθεση Μεταξά

Οδηγίες για άσκηση ποινικής δίωξης, σε διψήφιο αριθμών μελών της Αστυνομίας, σε διάφορες κλίμακες, έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, για την υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.

Ο φάκελος της υπόθεσης που συγκλόνισε το παγκύπριο βρίσκεται πλέον ενώπιον της Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων και Ισχυρισμών κατά της Αστυνομίας με εντολή να σταλεί στην Αστυνομία προκειμένου να αρχίσει άμεσα η διαδικασία ετοιμασίας κατηγορητηρίων.


Πρόκειται για αστυνομικούς της πρώτης γραμμής που εξέτασαν τις καταγγελίες για εξαφανίσεις γυναικών μέχρι και υψηλόβαθμα στελέχη που έπρεπε να παρέμβουν ώστε να διενεργηθεί πιο ενδελεχής έρευνα.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι ενημερώθηκε και ο ίδιος για την εξέλιξη εντός της ημέρας.

«Μας λυπεί, αλλά από την άλλη έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή ότι θα σεβαστούμε πλήρως το πόρισμα, θα σεβαστούμε πλήρως την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, και θα βοηθήσουμε ώστε εκεί που υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.