Οδηγίες στην Αστυνομία για διακριτικότητα στην κινητοποιήση «Ως Δαμέ»

Με οδηγίες να επιδείξουν διακριτικότητα θα παραταχθούν σήμερα 200 περίπου αστυνομικοί στο κέντρο της Λευκωσίας όπου θα γίνει μεγάλη η κινητοποίηση των πολιτών.

Σε άμεση οπτική επαφή με τους διαδηλωτές θα είναι μόνο αστυνομικοί χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, ενώ οι αντιοχλαγωγικές ομάδες θα έχουν διακριτική παρουσία πιο πίσω.

Επίσης το υδροβόλο όχημα Αίαντας θα βρίσκεται πλησίον της διαδήλωσης.

Να σημειωθεί ότι στην υποδιεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος εξετάζουν όλες τις αναρτήσεις που σχετίζονται με τις εκδηλώσεις.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Κλείτος Παπαστυλιανού εκ των διοργανωτών της πορείας «Ώς Δαμέ!», σημείωσε ότι οι πολίτες θέλουν με ειρηνικό τρόπο να εκφράσουν την δυσφορία τους για την διαφθορά και τον αυταρχισμό. Τόνισε ότι δεν μπορεί να καταργηθεί το θεμελιώδες δικαίωμα στην διαμαρτυρία, με αφορμή την πανδημία.

Ευχήθηκε να μην επιδειχθεί ο ίδιος αυταρχισμός που επέδειξε το περασμένο Σάββατο η αστυνομία, και κάλεσε όλους όσοι θα προσέλθουν στη διαμαρτυρία να φέρουν προστατευτική μάσκα και να τηρούν αποστάσεις.

Σχολιάζοντας τις αναφορές της αστυνομίας περί προσώπων που πιθανόν να παρεισφρήσουν στην πορεία για να προκαλέσουν επεισόδια, ο κύριος Παπαστυλιανού είπε ότι αν η Αστυνομία έχει οποιεσδήποτε πληροφορίες, ας τις διερευνήσει αντί να τις διαρρέει για να καλλιεργήσει κλίμα πανικού στην κοινωνία, ειδικά μετά την απρόκλητη και αναίτια χρήση βίας το περασμένο Σάββατο.

Διευκρίνισε ότι η διαμαρτυρία που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στη Λεμεσό, δεν έχει καμία σχέση με την κινητοποίηση στη Λευκωσία η οποία θα αρχίσει στις 4.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.