Οδηγοί προσοχή!Επηρεάζεται η ομαλή τροχαία κίνηση λόγω εργασιών σε διάφορες περιοχές

Δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα σήμερα το πρωί στις κυριότερες αρτηρίες του οδικού δικτύου, σύμφωνα με την Αστυνομία, αλλά, λόγω εργασιών που εκτελούνται σε διάφορες περιοχές, πιθανόν να επηρεάζεται η ομαλή διέλευση της τροχαίας κίνησης.

Σε ανακοίνωση η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς που θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ συστήνει ιδιαίτερη προσοχή για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Συγκεκριμένα, στους αυτοκινητοδρόμους Λευκωσίας – Λεμεσού, Λευκωσίας – Λάρνακας και Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης του οδοστρώματος, κατά τις οποίες σε τμήματα η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα πορείας, όπου η κυκλοφορία θα είναι αμφίδρομη.

Επίσης, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου και θα παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία η αριστερή λωρίδα του δρόμου, στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, από το ύψους του Ζυγιστικού Σταθμού Λατσιών, μέχρι την έξοδο προς τη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα διεξάγονται εργασίες από τα φώτα τροχαίας Καλησπέρα στην έξοδο Λευκωσίας, μέχρι την γέφυρα Σκαρίνου, για πλύσιμο ανακλαστήρων του δρόμου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας θα κλείνει τμηματικά και στις δύο κατευθύνσεις.

Εξάλλου, στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού θα διεξάγονται εργασίες ασφαλτόστρωσης και στις δύο λωρίδες πορείας, στην κατεύθυνση από Πάφο προς Λεμεσό.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια τους η τροχαία κίνηση από Πάφο προς Λεμεσό θα διοχετεύεται μέσω ανοίγματος του διαχωριστικού, στην περιοχή Χα Ποτάμι, στην αντίθετη κατεύθυνση, που θα χρησιμοποιείται για αμφίδρομη κίνηση οχημάτων. Η κυκλοφορία θα επανέρχεται μέσω ανοίγματος παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Επιπλέον, στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλιμνίου, στο τμήμα από το αεροδρόμιο μέχρι και την έξοδο προς Ξυλοφάγου, θα διεξάγονται εργασίες καθαρισμού στο έρεισμα του δρόμου και στις δύο κατευθύνσεις προς Λάρνακα και Παραλίμνι. Οι εργασίες δεν αναμένεται να επηρεάσουν την κυκλοφορία.

Τέλος, σύμφωνα με την Αστυνομία, οδικά έργα θα διεξάγονται και στους δρόμους Σωτήρας – Λιοπετρίου και Ξυλοφάγου – Λιοπετρίου, όπου τμήματα των δρόμων θα είναι κλειστά για την κυκλοφορία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων και σε ορισμένα τμήματα στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση κινητών φώτων τροχαίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.