Οδικά έργα στους δρόμους της Κύπρου-Δείτε σε ποια σημεία

Σύμφωνα με τις πρωινές αναφορές που λαμβάνουμε στις κυριότερες οδικές αρτηρίες, δεν καταγράφεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα. Την ίδια στιγμή, σε διάφορες περιοχές εκτελούνται εργασίες, οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν την ομαλή διακίνηση της τροχαίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, στο πλαίσιο κατασκευής του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας Φάση Α1, η ανατολική λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λεμεσό είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση από το ύψος του Ζυγιστικού Σταθμού Λατσιών μέχρι την έξοδο προς τη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, θα διεξάγεται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία οχημάτων από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού προς Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου θα είναι απρόσκοπτη.

Στους αυτοκινητόδρομους Λεμεσού – Λάρνακας, στο τμήμα από Καλό Χωριό μέχρι την Κοφίνου και Αεροδρoμίου Λάρνακας – Παραλιμνίου από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι την έξοδο προς Ξυλοφάγου, μεταξύ των ωρών 8.00π.μ – 3.00μ.μ., διεξάγονται εργασίες κοπής χόρτων, κλαδέματος δέντρων και μαζέματος άχρηστων αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες θα διεξάγονται στο έρεισμα του δρόμου και στις δύο κατευθύνσεις, δεν θα επηρεαστεί η κυκλοφορία.
Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρόμιου Λάρνακας – Παραλιμνίου, διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς. Λόγω των εργασιών, μεταξύ των ωρών 8.00π.μ. και 2.30μ.μ., κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας για μήκος 1000μ. περίπου, και η τροχαία κίνηση διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στην πόλη Λευκωσίας, τα φώτα τροχαίας της διασταύρωσης της λεωφόρου Μακαρίου, με την οδό Εθνικής Φρουράς, παρά το ξενοδοχείο Landmark (πρώην Χίλτον), έχουν μετακινηθεί νοτιότερα κατά 15 μέτρα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής στην οδό Εθνικής Φρουράς. Συγκεκριμένα, η σύνδεση μεταξύ λεωφόρου Μακαρίου και λεωφόρου Καλλιπόλεως διενεργείται εξολοκλήρου μέσω της προσωρινής παράκαμψής της οδού Εθνικής Φρουράς. Σημειώνεται ότι, για οχήματα που κινούνται από Λεμεσό προς Λευκωσία, η διέλευση προς την οδό Χαλκοκονδύλη γίνεται διαμέσου της οδού Φιλήμονος, ενώ η δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Εθνικής Φρουράς διεξάγεται κανονικά.

Επίσης στην επαρχία Αμμοχώστου, μεταξύ των ωρών 7.30π.μ. και 6.30μ.μ., τμήματα των δρόμων Ξυλοφάγου – Λιοπετρίου – Φρενάρους – Δερύνειας και Λιοπετρίου – Σωτήρας θα παραμένουν κλειστά για την τροχαία κίνηση λόγω εκτέλεσης οδικών έργων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων και σε ορισμένα τμήματα στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση συστήματος «Stop & Go».

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, μεταξύ των ωρών 7.π.μ. – 4.00μ.μ., διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας του δρόμου, από τη ‘Δεξαμενή Σταυροβουνίου’, μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 930 μέτρα, περίπου) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, διεξάγονται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος, στο τμήμα του δρόμου από Μοσφιλωτή μέχρι έξοδο Σταυροβουνιού, από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 3.00 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου Μοσφιλωτής – Κόρνου – Σταυροβουνιού θα κλείνει τμηματικά για 100 μέτρα ανά φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση stop&go ή/και προσωρινών φώτων τροχαίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.