Οδικό χάρτη για τη σχολική χρονιά ζητά ο ΓΓ ΑΚΕΛ

 

Επιστολή Γενικού Γραμματέα K.Ε. ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την ανησυχία του για το γεγονός ότι «είδαμε τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας να διαχωρίζουν δημόσια τη θέση τους από τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου», εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα την κατάσταση στα σχολεία.


«Η πολύ δύσκολη κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στα σχολεία μας έχει οδηγήσει πρόσφατα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης έξω από το Προεδρικό, η οποία έχει στηριχθεί από τη Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής και άλλους φορείς», σημείωσε.

Αναφέρει ότι «σε επιστολή που μου έχει αποστείλει η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, καταγγέλλει τις παράδοξες και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση αποφάσεις του υπουργείου σας. Ταυτόχρονα, έχουμε δει με ιδιαίτερη ανησυχία τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας να διαχωρίζουν δημόσια τη θέση τους από τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, να τις χαρακτηρίζουν καθαρά πολιτικές και να ξεκαθαρίζουν ότι οι ίδιοι δεν είχαν την αναγκαία εμπλοκή σε αυτές», συμπληρώνει.

Καλεί δε όπως επανεξεταστούν οι αποφάσεις, με δεδομένο ότι «η εξ αποστάσεως διδασκαλία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω μη κατάλληλης προετοιμασίας του υπουργείου σας, ότι χιλιάδες μαθητές του Γυμνασίου δεν έχουν πάει στο σχολείο τους τελευταίους τέσσερις περίπου μήνες και ότι σε διάφορους άλλους χώρους, όπως για παράδειγμα στα malls, επιτρέπεται η μάζωξη εκατοντάδων ανθρώπων και άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης παραμένουν σε λειτουργία».


Την ίδια στιγμή, «προτείνουμε όπως για όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης ετοιμαστεί από το Υπουργείο Παιδείας συνολικό πλάνο, ένας οδικός χάρτης, για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Εισηγούμαστε, καταλήγει, «όπως καθοριστεί άμεσα η ύλη των εξετάσεων για τους τελειόφοιτους μαθητές, η οποία να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικότητες και τα δεδομένα της τρέχουσας χρονιάς».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.