Οδικός έρανος για τη διάσωση του Ιδρύματος Άγιος ΓεώργιοςΠραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λάρνακα ο ετήσιος οδικός έρανος για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, Άγιος Γεώργιος-Χριστάκης Χασάπης.

Ο οδικός έρανος, που λαμβάνει χώρα σε υπεραγορές και φώτα τροχαίας στη Λάρνακα, άρχισε το Σάββατο στις 10 το πρωί θα ολοκληρωθεί σήμερα Κυριακή.

Στο ίδρυμα φιλοξενούνται 17 παιδιά με βαριές σωματικές και πνευματικές αναπηρίες. Τα δέκα εξ αυτών διανυκτερεύουν.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του Ιδρύματος, Ελένης Καλογέρη, «το ίδρυμά μας εδώ και καιρό, λειτουργεί με πάρα πολλά προβλήματα και προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Στηριζόμαστε στη βοήθεια του κόσμου, επειδή με τη χορηγία που παίρνουμε από τα κράτος, δυστυχώς δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Το ίδρυμα μας κινδυνεύει να κλείσει».

«Αυτή τη στιγμή», συνεχίζει, «εξυπηρετούμε 17 άτομα. Από αυτά τα 10 διανυκτερεύουν, τα φιλοξενούμε στο χώρο του ιδρύματος. Οι ανάγκες μας είναι πάρα πολλές. Μπορεί να είναι μικρός ο αριθμός, ωστόσο, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε σωστά αυτά τα άτομα χρειάζονται πολλά χρήματα.

Η κα Καλογέρη αναφέρει ότι τα έξοδά του Ιδρύματος ανέρχονται γύρω στις 380 χιλιάδες ευρώ ετησίως. «Το κράτος μας δίνει 95 χιλιάδες χορηγία, λαμβάνουμε 140 χιλιάδες από τα τροφεία των ατόμων, οπόταν υπολείπεται ένα μεγάλο ποσό, περίπου 140 χιλιάδων. Χωρίς τον κόσμο δεν μπορούμε να επιβιώσουμε».

Η ιστορία του Ιδρύματος

Το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος–Χριστάκης Χασάπης, από το 1992, είναι εγγεγραμμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, ως για δεκαεπτά χρόνια στεγαζόταν σε λυόμενο κτίριο του παλαιού γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολις Κιτίου.

Από το 2000 ξεκίνησε τη λειτουργία του επί εικοσιτετραώρου βάσεως και λειτουργεί τρία προγράμματα:
Το Κέντρο Ημέρας, όπου γίνονται δεκτά παιδιά με ειδικές ανάγκες από 3 και άνω και το οποίο λειτουργεί από τις 7:30π.μ. μέχρι τις 4μ.μ από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.
Τη Παιδική Στέγη, όπου γίνονται δεκτά παιδιά από 3 μέχρι 18 χρόνων για διαμονή.
Τη Στέγη ενηλίκων, όπου γίνονται δεκτά παιδιά από 18 χρονών και άνω για διαμονή ανεξάρτητα φύλου.
Δήλωση Προέδρου Δ.Σ του Ιδρύματος, Μιχαλάκη Μάλλα

«Σκοπός μας είναι να παρέχουμε φροντίδα σε παιδιά με βαρείες σωματικές και πνευματικές αναπηρίες. Δηλαδή άτομα που δεν μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη, αλλά ούτε μπορούν να έχουν βοήθεια από πουθενά αλλού, εκτός από το ίδρυμα.

» Η λειτουργία του Ιδρύματος μας προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στις οικογένειες των παιδιών, από το ψυχικό άγχος και τη σωματική κούραση που προκαλεί η καθημερινή φροντίδα και προστασία τους.

» Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τις μεγάλες μας ευχαριστίες σε όλους όσοι προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στο ίδρυμα».

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος.