Οδόφραγμα Αγίου Δομετίου: Νέα διαμαρτυρία τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές (εικόνες)

Ισχυρή «αστυνομική» δύναμη βρίσκεται στο τ/κ σημείο ελέγχου του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου όπου δεκάδες Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές, κάποιοι και με τα παιδιά τους, διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα στις διελεύσεις. Η εκδήλωση ξεκίνησε τις απογευματινές ώρες τη Δευτέρα και συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Στροβίλια: Διαμαρτυρία τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές

Επιστολή Τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές προς Σπέχαρ-«Άνισες πρακτικές που μας επιβάλλονται»

Με συνθήματα όπως «Γίνετε δίκαιοι», «Σεβασμός στους μεροκαματιάρηδες, σεβασμός στους εργαζόμενους», «Ανοίξτε επιτέλους τις πύλες», οι Τ/κ εργαζόμενοι ζητούν να ισχύει γι’ αυτούς ό,τι ισχύει και για τους άλλους εργαζόμενους στις Βάσεις ή τη νεκρή ζώνη, να μπορούν δηλαδή να διέρχονται για να πάνε στις εργασίες τους και να επιστρέφουν στα κατεχόμενα με αρνητικό PCR κάθε 72 ώρες.

99148.Jpg

Ο γγ του συνδέσμου» Τ/κ εργαζομένων στο νότο» Σοϊντάν Μπορακίμ ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση με τα αιτήματά τους. Θέλουμε να πάμε στα σπίτια μας να δούμε τις οικογένειες, τις συζύγους, τα παιδιά μας, ανέφερε και ζήτησε από τον «πρωθυπουργό» Σανέρ και τον «υπουργό υγείας» Πιλλί «να έρθουν εδώ και να λύσουν το πρόβλημα». Δεν είμαστε πρόσφυγες και δεν θα μας κάνετε, πρόσθεσε.

12-008.Jpg
Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές που επέστρεφαν από τις εργασίες τους πέρασαν από το ε/κ σημείο ελέγχου πεζοί προς τα κατεχόμενα και εγκλωβίστηκαν στη νεκρή ζώνη, από όπου και οι ίδιοι φώναζαν συνθήματα προς τους συναδέλφους τους στα κατεχόμενα.

Μιλούσαν μέσω κινητών και κάποιοι από αυτούς μίλησαν με τα παιδιά τους, που ήταν στον τ/κ σημείο ελέγχου και περίμεναν να τους δουν. Μεταξύ των παιδιών βρίσκεται και ένας βρέφος στο παιδικό καρότσι.

Μεταξύ αυτών που έχουν εγκλωβιστεί στη νεκρή ζώνη και δεν μπορούν να επιστρέψουν στα κατεχόμενα, αφού έχουν σχολάσει, είναι και ο πρόεδρος του συνδέσμου των Τ/κ εργαζομένων, Γκιουρτζιάν Οσμάνμπουμπα που μέσω σύνδεσης με κινητό δήλωσε ότι μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους θα μείνουν εκεί που είναι, δηλαδή στη νεκρή ζώνη.

Η «αστυνομία» είχε κλείσει τον δρόμο για την οδική κίνηση προς το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και οι περισσότεροι διαμαρτυρόμενοι πήγαν στην εκδήλωση με τα πόδια.

14-009.Jpg

Παρόμοια εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται και στο οδόφραγμα Αγίου Νικολάου στα Στροβίλια.

Αυτό που τώρα ισχύει για τους Τ/κ εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές είναι η υποχρεωτική καραντίνα σε χώρους που τους έχει υποδείξει η «κυβέρνηση», όταν επιστρέφουν στα κατεχόμενα. Δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια και να δούνε τις οικογένειές τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.