Οδυσσέας για Κουλούμα: «Από δήθεν προασπιστής του ΓεΣΥ, μετατρέπεται σε πολέμιος…»

Σε ανάρτησεις σχετικά με την αγορά φαρμάκων από τον ΟΑΥ, αλλά και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, προχώρησαν Ελεγκτική Υπηρεσία και Γενικός Ελεγκτής.

Συγκεκριμένα, η Ελεγκτική Υπηρεσία έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ότι «εκφράζουμε τη λύπη μας για την προσωπική επίθεση κατά του ΓΕ από τον κ. Κουλούμα που δηλώνει δημόσια ευτυχής επειδή ο ΟΑΥ κλείνει μυστικές συμφωνίες για φάρμακα αξίας €220εκ. ετησίως “κάτω από το τραπέζι” (δική του έκφραση) σε υψηλές τιμές. Ανεπηρέαστοι συνεχίζουμε τον έλεγχο».

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδς σημείωσε ότι «είναι λυπηρό που ο Πρόεδρος των οργανωμένων ασθενών, από δήθεν προασπιστής του ΓεΣΥ, μετατρέπεται σε πολέμιος αυτών που καθηκόντως αναδεικνύουν τις απίστευτες καταχρήσεις εις βάρος του ΓεΣΥ από ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται το σύστημα. Αυτά πρεσβεύει η ΟΣΑΚ?».

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας, ανέφερε στον Άστρα ότι «άλλαξαν τα πρωτόκολλα και διαφοροποιήθηκε ο τρόπος αγοράς των φαρμάκων γι αυτό και έχουν αυξηθεί τα έξοδα αγοράς τους καθώς οι ασθενείς για πρώτη φορά μπορούν να έχουν περισσότερες και πιο εξειδικευμένες επιλογές για φάρμακα».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προέκυψε μετά τις αναφορές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ότι ο ΟΑΥ αγοράζει τα ίδια φάρμακα που αγόραζε και το Υπουργείο Υγείας, με διπλάσιες, τριπλάσιες ή πενταπλάσιες τιμές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy