ΟΕΛΜΕΚ: Άμεση επίλυση αδικίας που υφίστανται συγκεκριμένοι επιτυχόντες των Εξετάσεων Διορισίμων 2019

Την άμεση επίλυση «της αδικίας που υφίστανται επιτυχόντες των Εξετάσεων Διορισίμων 2019 του κλάδου Σχεδιασμού και Τεχνολογίας», ζητεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ.

«Από πέρσι έχουμε επισημάνει ένα σοβαρό ζήτημα που προκύπτει με εκπαιδευτικούς που έχουν επιτύχει στις Εξετάσεις Διορισίμων του 2019 στον κλάδο Σχεδιασμός και Τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, ενώ οι εν λόγω εκπαιδευτικοί έχουν πετύχει στις Εξετάσεις Διορισίμων του 2019, δεν μπορούν να εγγραφούν στον Κατάλογο Διορισίμων, λόγω της υποχρέωσης των εκπαιδευτικών της συγκεκριμένης ειδικότητας να παρακολουθήσουν με επιτυχία ειδική σειρά μαθημάτων που οργανώνει το ΥΠΠΑΝ, την οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν, αφού η ειδική σειρά μαθημάτων διοργανώνεται με μεγάλη καθυστέρηση κατά τη φετινή σχολική χρονιά και ολοκληρώνεται τον Απρίλιο-Μάιο 2021, δηλαδή μετά την ανάρτηση των Καταλόγων Διορισίμων του 2021», προσθέτει.

Όπως αναφέρει, αποτέλεσμα της πιο πάνω καθυστέρησης του ΥΠΠΑΝ είναι να έχουν στερηθεί ήδη τη δυνατότητα διορισμού κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2020-2021 και να κινδυνεύουν να χάσουν και τη δυνατότητα διορισμού για τη σχολική χρονιά 2021-2022, ενώ ήδη έχουν επιτύχει στις Εξετάσεις Διορισίμων του 2019.

«Η αδικία που υφίστανται οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες των Εξετάσεων Διορισίμων του 2019 είναι τεράστια και έχει αναγνωριστεί για μια ακόμα φορά από όλους τους παρευρισκόμενους σε πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. Όμως, παρά την καθολική αναγνώριση του προβλήματος, το καθ’ ύλην αρμόδιο ΥΠΠΑΝ δεν είχε να προτείνει κατά την πιο πάνω συνεδρίαση της Βουλής συγκεκριμένη λύση, ενώ είχε δεσμευτεί επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες ότι θα προχωρούσε στην επίλυσή του», σημειώνει.

Ως εκ τούτου, συνεχίζει η ΟΕΛΜΕΚ στην ανακοίνωση της, επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και προ του κινδύνου να απωλέσουν και φέτος το δικαίωμα εγγραφής στον Κατάλογο Διορισίμων Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, που θα τους παρέχει τη δυνατότητα διορισμού, καλούν το ΥΠΠΑΝ, σε συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την ΕΕΥ, να δώσει άμεσα λύση, για να μη θυματοποιηθούν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί.

«Προς αυτή την κατεύθυνση, τους καλούμε να αξιοποιήσουν τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν τόσο από τους επηρεαζόμενους όσο και από την ΟΕΛΜΕΚ. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογιστούν την ηθική διάσταση του ζητήματος, αφού στα συγκεκριμένα άτομα καλλιεργήθηκε πρώτα η ελπίδα για διορισμό με την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμού, πέτυχαν στη συνέχεια στις Εξετάσεις Διορισίμων και δεν έχουν έκτοτε την ευκαιρία να διοριστούν, όχι με δική τους ευθύνη», καταλήγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy