ΟΕΛΜΕΚ και ΠΣΕΜ προειδοποιούν για τα τετράμηνα

Πρόεδρος ΠΣΕΜ: Γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού των μαθητών και γίνεται επικοινωνιακό παιχνίδι

Κατά των εξετάσεων των τετραμήνων εξακολουθεί να τάσσεται η ΟΕΛΜΕΚ. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της εκπαιδευτικής οργάνωσης Γιάννος Σωκράτους υπενθύμισε ότι η ΟΕΛΜΕΚ έλαβε εξουσιοδότηση από τα μέλη της να προχωρήσει σε αντίδραση σε περίπτωση εφαρμογής των των τετραμήνων. Επίσης, ο κ. Σωκράτους εξέφρασε έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση έγινε απλή ενημέρωση και παρουσίαση του θέματος των τετραμήνων αλλά του ενιαίου σχεδίου αξιολόγησης του Μαθητή.

Ο κ. Σωκράτους είπε ότι στις 17 Ιανουαρίου θα συνέλθει το κεντρικό διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ ενώπιον του οποίου θα τεθεί η πρόταση για το σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή μέσα στο οποίο εμπεριέχεται και το θέμα των τετραμήνων. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα διαφοροποίησης της θέσης τους αναφορικά με τα τετράμηνα. Παράλληλα είπε ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα ετοιμάσει ολιστική πρόταση για την αξιολόγηση του μαθητή την οποία θα καταθέσει στις 18 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα την παραδώσουν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο κ. Σωκράτους επισήμανε ότι το σχολείο πρέπει να είναι χώρος χαράς και μάθησης και όχι άγχους και πίεσης για τους μαθητές.


Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των μαθητών και για επικοινωνιακό παιχνίδι έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Παναγιώτης Γεωργίου αναφορικά με το θέμα των τετραμήνων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν ανούσια, γιατί όπως είπε γνώριζαν από πριν τι προνοεί το σχέδιο για τα τετράμηνα.

Ο Παναγιώτης Γεωργίου ξεκαθάρισε ότι οι μαθητές δεν θα δεχτούν τη φιλοσοφία των εξετάσεων ανά τετράμηνο που κτυπά το ήδη ταλαιπωρημένο σύστημα παιδείας. Πρόσθεσε ότι δεν θα μείνουν, ούτε απραγείς ούτε στα λόγια, από τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας παραμένει αδιάλλακτο. Δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο λήψης δυναμικών μέτρων από τον μαθητικό κόσμο.

Αυτή την στιγμή το Υπουργείο Παιδείας είναι στη διαδικασία ενημέρωσης των εμπλεκόμενων φορέων στην εκπαίδευση για τα τετράμηνα και για το σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή ανέφερε ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ είπε ότι το θέμα των τετραμήνων είναι νόμος του κράτους που ακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής του. Ο κ. Λούης είπε ότι είναι σεβαστές οι επιμέρους διαφορετικές εκτιμήσεις από κάποιους εμπλεκόμενους φορείς.


Σημείωσε ότι η υφιστάμενη κατάσταση δε λειτουργεί θετικά
ενώ για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο είπε ότι θα είναι προγραμματισμένες και θα ενημερώνονται εγκαίρως οι μαθητές.

Στις 16 Ιανουαρίου το βράδυ θα αποφασίσουν οι οργανωμένοι γονείς για το ποια θα είναι η τελική τους θέση τόσο για το θέμα των τετραμήνων όσο και για την αξιολόγηση του μαθητή. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, υπενθύμισε ότι πέρσι ζήτησαν αναβολή για την εφαρμογή της απόφασης των τετραμήνων.
Ο κ. Νικηφόρου σημείωσε ότι η θέση των οργανωμένων γονέων θα είναι ξεκάθαρα και μόνο προς το συμφέρον των μαθητών.

Την ελπίδα να μη προχωρήσει μονομερώς η κυβέρνηση στην εφαρμογή των τετραμήνων εξέφρασε μέσα από τα μικρόφωνα του ΑΣΤΡΑ ο Χρίστος Χριστοφίδης.
Ο επικεφαλής του γραφείου παιδείας του ΑΚΕΛ τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και των μαθητών αντιδρούν ενώ οι πλείστες πολιτικές δυνάμεις έχουν εκφράσει έντονες ανησυχίες.
Παράλληλα, επισήμανε ότι πρέπει να γίνει μια σφαιρική συζήτηση γύρω από το κεφάλαιο αξιολόγησης του μαθητή, το οποίο έχει σοβαρά κενά. Ο κ. Χριστοφίδης απηύθυνε έκκληση να ολοκληρωθεί η συζήτηση στη ΜΕΠΕΥ και να γίνει σοβαρός διάλογος χωρίς προαποφάσεις, πείσματα και γινάτι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.