ΟΕΛΜΕΚ: Καλεί Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας να παρέμβουν για απολύσεις στην Αγγλική Σχολή

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα καταδικάζει «κάθε σκέψη ή μεθόδευση του Διευθυντή της Αγγλικής Σχολής για στοχευμένη απόλυση των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού και της συντεχνίας τους (ΕSSΑ)» και καλεί το Υπουργείο Εργασίας, να παρέμβει άμεσα και «να τερματίσει κάθε προσπάθεια ή μεθόδευση έχει κατά νου ο Διευθυντής της Αγγλικής Σχολής σε βάρος των εργαζομένων στην εν λόγω Σχολή».

Καλεί, επίσης, το Υπουργείο Παιδείας όπως και την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής να παρέμβουν και να προβούν σε κάθε ενέργεια προς αποτροπή τέτοιων απαράδεκτων μεθοδεύσεων.

Η εκπαιδευτική οργάνωση αναφέρει περαιτέρω ότι οι «απαράδεκτες και υστερόβουλες αυτές μεθοδεύσεις» του Διευθυντή σε βάρος των εκπαιδευτικών της Αγγλικής Σχολής παραπέμπουν σε «αυταρχικές ενέργειες που λαμβάνουν χώρα σε αποικιοκρατικά καθεστώτα» οι οποίες «δεν μπορούν επουδενί πλέον να γίνουν αποδεκτές».

Τέλος, η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει κάθε στήριξη προς τις αποφάσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Αγγλικής Σχολής και ότι θα σταθεί στο πλευρό τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.