ΟΕΛΜΕΚ: Καταλογίζει σοβαρότατες ευθύνες στο Υπ. Παιδείας για τα περιστατικά βίας στα σχολεία

Άλλο ένα σοβαρό περιστατικό βίας, σε βάρος εκπαιδευτικού, προστέθηκε μόλις πρόσφατα στην αλυσίδα των πολλών περιστατικών που καταγράφονται στους σχολικούς χώρους τα τελευταία χρόνια, αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ.

Σημειώνει ότι κατ΄ επανάληψη έχει κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για την αυξητική τάση που παρουσιάζουν αυτά τα φαινόμενα στους σχολικούς χώρους, «αλλά δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, εμφανίζεται – και σε αυτό το θέμα – να τρέχει πίσω από τα γεγονότα».

«Αυτό το τελευταίο σοβαρό περιστατικό δικαιώνει, δυστυχώς με τραγικό τρόπο, τη βασική θέση που διατύπωσε εμφατικά η Οργάνωσή μας το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με την οποία άλλα ήταν τα θέματα που θα έπρεπε να συζητούνταν στον δημόσιο διάλογο: ασφάλεια και υγεία, βία και παραβατικότητα, ειδική αγωγή και εκπαίδευση, βελτίωση μαθησιακών αποτελεσμάτων, συνεχής ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών κλπ», προσθέτει.

Η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει, επίσης, ότι ως εκπαιδευτική οργάνωση, πέραν των διαπιστώσεων, έχει καταθέσει εδώ και χρόνια συγκεκριμένες εισηγήσεις, οι οποίες κινούνται τόσο προς την κατεύθυνση της πρόληψης, όσο και προς την κατεύθυνση της διαχείρισης της Βίας στους σχολικούς χώρους.

«Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις σοβαρές ευθύνες που του αναλογούν και στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής, που έχει εξαγγείλει, να προχωρήσει αποφασιστικά προς την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, που δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα σε κάθε σχολική μονάδα», συμπληρώνει.

Αναφέρει, τέλος, ότι θα ανακοινώσει δημοσιογραφική διάσκεψη προκειμένου να αναδείξει αυτό το μεγάλο ζήτημα, που μαζί με άλλα, θα πρέπει να τύχουν αποτελεσματικής διαχείρισης το αμέσως επόμενο διάστημα, και με στόχο, πάντοτε, τη συνεχή αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.