Δεν ικανοποίησαν τους εκπαιδευτικούς οι αλλαγές που έκανε στα 5 χρόνια της θητείας του ο υπουργός Παιδείας. Έγιναν αλλαγές στο σύστημα της Παιδείας τα τελευταία 4 χρόνια αλλά το ερώτημα είναι αν έχουν φέρει απτά αποτελέσματα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, σχολιάζοντας τον απολογισμό της θητείας του υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή.

Μιλώντας στον Άστρα ο κ. Σωκράτους είπε ότι εκείνοι που βιώνουν τις αλλαγές είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που διαπιστώνουν ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και κενά που δεν αντιμετωπίζονται.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού δήλωσε στον Άστρα ότι ναι μεν δεν μπορούν να μηδενιστούν τα πάντα, αλλά αν κάποιος πάει σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα όλων των βαθμίδων και ρωτήσει τους εκπαιδευτικούς αν νιώθουν ότι έχει αλλάξει κάτι, η απάντηση που θα πάρουν θα είναι αρνητική.

Θα θυμόμαστε την 5ετή θητεία του ΔΗΣΥ και του Κώστα Καδή στο Υπουργείο Παιδείας ως μία περίοδο σκανδάλων, απαγορεύσεων, στροφής προς την ακροδεξιά με εγκυκλίους για δοξασίες προς τον Γρίβα, με την εξάρτηση από την αρχιεπισκοπή και την περιθωριοποίηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών, δήλωσε στον Άστρα ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Σχολιάζοντας τον απολογισμό του Υπουργού Παιδείας, ο κ. Χριστοφίδης πρόσθεσε ότι στα 5 χρόνια δεν έκαναν τίποτε για την ειδική εκπαίδευση, δε προχώρησαν σε κανένα βελτιωτικό έργο στα σχολεία, ενώ κατάφερε να προκαλέσει και το φιάσκο με τις τελευταίες εξετάσεις. Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση έκοψε τα κονδύλια για τον Πολιτισμό, δεν έδωσε κονδύλια στις σχολικές εφορείες για να στηρίξουν τα σχολεία.