Η στάση του Υπουργού Παιδείας δεν αφήνει περιθώρια συνεννόησης σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης.

Μιλώντας στον Άστρα είπε ότι αν ο υπουργός δεν άρει τα φιρμάνια του, είπε χαρακτηριστικά, κι αν δεν αποσύρει τις προτάσεις τους δεν πρόκειται να γίνει τίποτε και ότι η ΟΕΛΜΕΚ επιμένει στην παραίτηση του.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικριτικές δηλώσεις του αρχιεπισκόπου, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι δεν μπορεί να μιλά ο αρχιεπίσκοπος ο οποίος έχει φαλιριστεί όλη την εκκλησιαστική περιουσία, δεν έχει μείνει τίποτε ούτε σε ρευστό ούτε σε περιουσία.

Αναφορικά με τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης δεν έχει δείξει την ίδια ευαισθησία για σκάνδαλα που έχουν καταγγελθεί και τα οποία άπτονται των θεμάτων της Παιδείας.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, δεν έχει ο κ. Μιχαηλίδης την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τα θέματα Παιδείας.

Ο κ. Νικολαΐδης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μαζικά μέρος στην αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.