Απογοήτευσε πλήρως με τη ρητορική που αναπτύσσει εναντίον των εκπαιδευτικών και τα υπονοούμενα που αφήνει με αναφορές του για προσωπικές ατζέντες, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, για αυτό και αποφασίστηκε όπως η ΟΕΛΜΕΚ δεν συμμετέχει σε επιτροπές στις οποίες ο κύριος Νικηφόρου θα είναι παρών, επισήμανε στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ Χωρίς Όρια ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας. Εξέφρασε μάλιστα απορία αν αυτός καθοδηγείται από κάπου.

Οι εκπαιδευτικοί, είπε, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για την εγκύκλιο που δόθηκε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τη διαφωνία τους με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και επανέλαβε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα χρονοδιαγράμματα και οι ποσοστώσεις στους βαθμούς.

Ο κύριος Χατζησάββας ξεκαθάρισε, σχολιάζοντας αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι οι αποφάσεις της ΟΕΛΜΕΚ λαμβάνονται από το Διοικητικό της Συμβούλιο και δεν καθοδηγούνται από κομματικές αποφάσεις. Επίσης διέψευσε ότι η ΟΕΛΜΕΚ με τις ενέργειες της στοχεύει στην απομάκρυνση του υπουργού παιδείας.