ΟΕΛΜΕΚ: Προβλήματα σε σχολεία λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των καταιγίδων που σημειώθηκαν το προηγούμενο διήμερο, παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα σε σχολικές μονάδες για τα οποία ενημερώθηκε το Υπουργείο Παιδείας από τις Διευθύνσεις των σχολείων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους.

«Στην ουσία, προβλήματα που παρατηρήθηκαν είναι ότι πλημμύρισαν εξωτερικοί χώροι ή εσωτερικοί χώροι, όπως είναι κάποιες αίθουσες διδασκαλίας, κάποια κλειστά γήπεδα, ακόμα και αίθουσες καθηγητικών συλλόγων. Κάποια από αυτά οφείλονται είτε σε κακοτεχνίες, αλλά κάποια άλλα προβλήματα οφείλονται και στο γεγονός ότι ήταν όντως έντονα τα καιρικά φαινόμενα και ίσως ήταν ένας από τους λόγους το ότι παρουσιάστηκαν τέτοια προβλήματα στα σχολεία μας», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σωκράτους είπε ότι μέλη της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ πέρα από την πληροφόρηση που συγκέντρωσαν, επισκέφτηκαν κάποια σχολεία και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και άλλες επισκέψεις.

Όπως είπε, του θέματος θα πρέπει να επιληφθούν οι σχολικές εφορείες, οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και γενικά οι αρμόδιοι φορείς.

Ανέφερε, επίσης, ότι στο Παγκύπριο Γυμνάσιο υποχώρησε μικρό μέρος ψευδοτάβανου λόγω των καιρικών φαινομένων.

ΜΕΠΕΥ

Ερωτηθείς για το θέμα της ΜΕΠΕΥ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι έγινε η πρώτη συνάντηση στις 15 Νοεμβρίου και έκτοτε δεν έχουν πάρει οποιαδήποτε άλλη πρόσκληση για να παραστούν σε συνεδρία.

«Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει και ένας χρονικός ορίζοντας που είναι η 31η Δεκεμβρίου για τούτα τα επίμαχα θέματα, ο οποίος είναι πάρα πολύ κοντά, συνεπώς είναι κάτι που μας ανησυχεί, το γεγονός ότι είμαστε ακόμα στην πρώτη συνάντηση και με δεδομένο ότι σήμερα έχουμε 5 Δεκεμβρίου. Ελπίζουμε ο διάλογος να προχωρήσει πιο εντατικά γιατί όντως τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ ασφυκτικά και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μπούμε πάλι σε λογικές του παρελθόντος, δηλαδή να μιλάμε για ένα διάλογο που ουσιαστικά να μην είναι διάλογος. Εμείς θέλουμε ένα διάλογο, ο οποίος να έχει το χρόνο του, να κατατεθούν οι απόψεις, να γίνει συζήτηση. Άρα, να γίνει ουσιαστικός διάλογος και όχι απλώς τυπικά να γίνει ένας διάλογος», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy