ΟΕΒ: Δραματικές άλλαγες στο επιχειρείν στην μετά-κορωνοϊού εποχή

Με την επιστροφή στην ομαλότητα στην μετά Κορωνοϊού-εποχή, θα επέλθουν δραματικές αλλαγές στο Επιχειρείν, προειδοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Πέτρου.

Προσφωνώντας τη δημοσιογραφική διάσκεψη για τη βδομάδα Βιομηχανίας, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ επεσήμανε ότι αναμένονται αλλαγές στην εργοδότηση αλλά και σε άλλους τομείς όπως η καταναλωτική συμπεριφορά, ο εξωτερικός ανταγωνισμός, η χρήση τεχνολογίας, και πολλά άλλα σημειώνοντας ότι ήδη αρκετές αλλαγές είναι εμφανείς από τώρα.

Στην ομιλία τλου αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης των σημαντικών προκλήσεων της Βιομηχανίας όπως η ανταγωνιστικότητα, η εξωστρέφεια, το κόστος ενέργειας, οι αδειοδοτήσεις, η γραφειοκρατία, η ψηφιοποίηση, οι υποδομές και άλλα, θα χρειαστεί να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα, εγχώρια και διεθνή, εργαλεία, μέσα και πόρους για υλοποίηση των απαραίτητων μέτρων και πολιτικών.

Τόνισε παράλληλα ότι θα πρέπει να τύχουν διαχείρισης, σειρά προκλήσεων, όπως η διασύνδεση της βιομηχανίας με τα κέντρα αριστείας, τα πανεπιστήμια και την ερευνητική κοινότητα ευρύτερα καθώς και η επίλυση του θέματος της έλλειψης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού που πραγματικά έχει ανάγκη ο κλάδος τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News