ΟΕΒ: «Η ρύθμιση» της παρέχεται από το Σύνταγμα – ΠΕΟ: Θα αντιδράσουμε σε τέτοια «ρύθμιση»

Έλα στο Google News

Η Πρακτική της ρύθμισης της απεργίας σε Ουσιώδεις Υπηρεσίες αναγνωρίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και στην Κύπρο παρέχεται το δικαίωμα αυτό από το Σύνταγμα δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση ανέφερε ότι το ζήτημα της ρύθμισης της απεργίας σε Ουσιώδεις Υπηρεσίες περιλαμβάνεται στις συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ της ΟΕΒ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του Υπουργείου Εργασίας το 1977 και 2004 σημειώνοντας ότι τα συμφωνηθέντα τηρήθηκαν μόνο μια φορά το 2012.

Απαντώντας η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ Σωτηρούλλα Χαραλάμπους υπέδειξε ότι οι συμφωνίες αυτές πάντα τηρούνται και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που υπάρξει πρόταση εκ μέρους της κυβέρνησης για νομοθετική ρύθμιση της απεργίας το συνδικαλιστικό κίνημα θα αντιδράσει.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση δεν ερωτοτροπεί με τέτοιες πρακτικές.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τόνισε δεν πρόκειται να δεχθούν να σέρνονται οι απεργοί στα δικαστήρια όπως είναι η πρόθεση κάποιων, τονίζοντας ότι στο να λυθεί μια απεργία πρέπει να βοηθήσει και η εργοδοτική πλευρά.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.