“Αν ο κ. Δίπλαρος κατείχε τέτοιες πληροφορίες έπρεπε να τις δώσει στους αρμόδιους από τότε που τις είχε κι όχι να το κάνει δημόσια τώρα”, επεσήμανε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος σε σημερινές του δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή προχώρησε σε σοβαρές αποκαλύψεις λέγοντας συγκεκριμένα ότι σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου υπάρχουν καταγγελίες εναντίον εκπαιδευτικών για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο κ. Καυκαλιάς που ήταν επίσης καλεσμένος στο πάνελ της ίδιας εκπομπής, σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ανέφερε πως “Θεωρούμε ότι η κατάσταση στην Παιδεία έχει φτάσει σε οριακό σημείο και δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν με το να γίνονται συνέχεια δημόσιες δηλώσεις. Αν ο κ. Δίπλαρος κατείχε τέτοιες πληροφορίες έπρεπε να τις δώσει στους αρμόδιους από τότε που τις είχε κι όχι να το κάνει δημόσια τώρα.”

Από την άλλη, συνέχισε, “η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ξεκαθαρίσει το θέμα αμέσως. Τέτοιες καταγγελίες δεν μπορεί να μένουν αιωρούμενες.”

“Πότε επιτέλους ο Υπουργός Παιδείας, η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα παρέμβουν αποτελεσματικά για να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που απειλεί να βγει εκτός ελέγχου; Οι δηλώσεις παντός είδους, η ισοπέδωση και η δυσφήμιση των εκπαιδευτικών και εν γένει της δημόσιας εκπαίδευσης, οξύνει και δεν επιλύει τα προβλήματα” κατέληξε.