Αυτές είναι οι αλλαγές στο 8998-Δείτε το αναθεωρημένο έντυπο μετακίνησης πολιτών

Σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων μπαίνει σιγά σιγά η Κύπρος από την 1η Φεβρουαρίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το άνοιγμα των επιχειρήσεων που θα εμπίπτουν στην αποκλιμάκωση των μέτρων, να γίνει σε δύο χρονικές περιόδους.

Συγκεκριμένα από την 1η Φεβρουαρίου θα επαναλειτουργήσουν μόνο τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, στις 8 Φεβρουαρίου έχει δοθεί το πράσινο φως για το άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

Από την 1η Φεβρουαρίου και σύμφωνα με το νέο διάταγμα αλλαγές θα υπάρξουν και στο 8998 το οποίο παραμένει στη ζωή μας και για το επόμενο διάστημα.

Οι αλλαγές που έρχονται:

  • Προστίθεται 9η κατηγορία για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, με αποστολή SMS. Η κατηγορία 9 αφορά τη μετακίνηση για επίσκεψη σε κομμωτήρια, κουρεία και ινστιτούτα αισθητικής. Άρα στέλνεις 9 για επίσκεψη σε αυτούς τους χώρους.
  • Προστίθεται στην Κατηγορία 5 η μετακίνηση για επίσκεψη σε οικία συγγενών 1ου και 2ου βαθμού μέχρι δύο (2) άτομα. Ως συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού ορίζονται οι γονείς, τα παιδιά, ο/η σύζυγος, ο/η πεθερός/πεθερά, τα αδέρφια, οι παππούδες/γιαγιάδες, τα εγγόνια, ο γαμπρός, η νύφη, ο/η κουνιάδος/κουνιάδα. Άρα στέλνεις 5 για επίσκεψη σε οικία.
  • Αφαιρείται από την κατηγορία 6 η μετακίνηση για σκοπούς άθλησης στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών. Η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών απαγορεύεται τόσο για σκοπούς άθλησης όσο και για άλλους λόγους, με άμεση ισχύ από την ημερομηνία έκδοσης του Διατάγματος.

Αυτό είναι το έντυπο Β΄μετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας:

 

 

listessms 2

listessms 1

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy