Οι Αναστασιάδης – Αβέρωφ να πάνε μέχρι και την «κυβέρνηση» Σαμψών!

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Αβέρωφ για τα σκάνδαλα με τα «χρυσά διαβατήρια» και τα Pandora Papers είναι αυταπόδεικτες. Aρνούνται, όμως, να τις αναλάβουν και παραμένουν γαντζωμένοι στην καρέκλα για να νέμονται τα λάφυρα της εξουσίας.

Το όνομα του Προέδρου Αναστασιάδη φιγουράρει με αρνητικό πρόσημο σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και εφημερίδες. Συμπεριλαμβάνεται επίσης στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα Pandora Papers. Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία και των βουλευτών του ΕΛΚ, με τους δυο βουλευτές του ΔΗΣΥ Λ. Χριστοφόρου και Λ. Φουρλά που το καταψήφισαν, να μένουν εκτεθειμένοι. Ίσως οι κ.κ. Χριστοφόρου και Φουρλάς να φοβήθηκαν να μην τους πάρει ο «δαίμονας», όπως συνέβη με την περίπτωση Χρ. Στυλιανίδη, ο οποίος δεν προτάθηκε ξανά για  Επίτροπος επειδή δεν είχε υπερασπιστεί στην Κομισιόν τον Πρόεδρο για τα «χρυσά διαβατήρια».

Εάν ο Πρόεδρός μας είχε ίχνος πολιτικής ευθιξίας θα ένιωθε ντροπή για το γεγονός ότι το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στο ψήφισμα της Ευρωβουλής. Πολιτικά παχύδερμος τελικά ο Νίκος Αναστασιάδης, έχοντας και την πλήρη στήριξη του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Οι Αναστασιάδης – Αβέρωφ κυβερνούν για οκτώ ολόκληρα χρόνια και αντί να λογοδοτήσουν, συνεχίζουν να κάνουν τη μηδενιστική κριτική που έκαναν στην κυβέρνηση Χριστόφια. Τα διεθνή ρεζιλέματα είναι επί των ημερών της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Αβέρωφ. Επί των ημερών τους και οι πολιτικές που μας οδηγούν στα πρόθυρα της διχοτόμησης. Αυτοί είναι που ξεπούλησαν και έκαναν μεγάλο φαγοπότι με τη διάλυση του Συνεργατισμού. Επί ημερών τους και το κούρεμα των καταθέσεων και η εκροή χρημάτων από τους συμπέθερους, φίλους και κουμπάρους… Επί ημερών τους το ξεπούλημα των Κυπριακών Αερογραμμών. Επί ημερών τους η βιομηχανία πώλησης «χρυσών διαβατηρίων» και η διαδικασία επί παραβάσει εναντίον της Κύπρου από την Κομισιόν. Επί ημερών τους και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα Pandora Papers. Επί ημερών τους και τα ρεζιλέματα με τον πρώην βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου και πολλά άλλα…

Είναι λοιπόν προκλητικό να τα προσπερνούν και να μιλούν για άλλες κυβερνήσεις ενώ βρίσκονται στην εξουσία για δυο πενταετίες. Εάν θέλουν, όμως, να ανατρέξουμε και στο παρελθόν, να πάνε μέχρι την «κυβέρνηση» Σαμψών. Στο προδοτικό πραξικόπημα και την ΕΟΚΑ Β  που κατέλυσαν τη δημοκρατία και τη νομιμότητα. Είναι η κυβέρνηση ΔΗΣΥ που στέγασε πολιτικά, δικαίωσε και επιβράβευσε τους πραξικοπηματίες. Αυτά δεν ξεχνιούνται διότι οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.