Ανοίγει σήμερα η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα των ηλικιών 18 έως 21 ετών

Πύλη Εμβολιασμού σήμερα και αύριο για τις ηλικίες 18-21

Ανοίγει σήμερα η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα των ηλικιών 18 έως 21 ετών. Η Πύλη Εμβολιασμού γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα θα είναι ανοικτή από τις 7:30 σήμερα το πρωί μέχρι τις 5:30 το απόγευμα της Τρίτης.

Από τις 7:30 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 5:30 το απόγευμα της Πέμπτης θα μπορούν να εγγραφούν για εμβολιασμό οι ηλικίες από 61 έως 65 ετών και από την Παρασκευή το πρωί μέχρι τις 5:30 του ερχόμενου Σαββάτου θα μπορούν να κάνουν εγγραφή οι ηλικίες 46 έως 49 ετών.

Οι αναβολές ραντεβού επιβραδύνουν τους ρυθμούς του εμβολιασμού

Λόγω των πολλών αιτημάτων που δέχθηκε το Υπουργείο Υγείας για επαναπρογραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό, ξεκαθαρίζεται ότι αιτήματα για επαναπρογραμματισμό ραντεβού θα γίνονται δεκτά μόνο για σοβαρό λόγο που δεν μπορούσε να προβλεφθεί κατά το χρόνο διευθέτησης του ραντεβού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας. Διαφορετικά, σημειώνεται, θα απορρίπτονται και σε περίπτωση που το άτομο που αφορά το ραντεβού δεν προσέλθει στο Εμβολιαστικό Κέντρο, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα αυτό να προγραμματιστεί σε μελλοντικό χρόνο και θα ακυρώνεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το Υπουργείο Υγείας έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό αιτημάτων για επαναπρογραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό, για λόγους που κρίθηκε ότι είτε δεν είναι σοβαροί είτε αυτοί θα μπορούσαν να προβλεφθούν κατά το χρόνο που διευθετήθηκε το ραντεβού (π.χ. προγραμματισμένο επαγγελματικό/προσωπικό ταξίδι, προγραμματισμένη συμμετοχή σε εξετάσεις, προγραμματισμένες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαφτίσεις κ.ο.κ.). Η κατάσταση αυτή επιβραδύνει τους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος, προστίθεται και υπενθυμίζεται ότι όλα τα αιτήματα για επαναπρογραμματισμό ραντεβού εμβολιασμού υποβάλλονται σε διεξοδικό έλεγχο και για αποφυγή καθυστερήσεων θα πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα με σχετική τεκμηρίωση.

Αποδεκτά θα γίνονται μόνο τα αιτήματα που αφορούν σοβαρό λόγο, ο οποίος δεν μπορούσε να προβλεφθεί κατά το χρόνο διευθέτησης του ραντεβού, για τα οποία έχει υποβληθεί επαρκής τεκμηρίωση (π.χ. έκτακτοι ιατρικοί λόγοι, κρούσμα κορονοϊού, επαφή κρούσματος κτλ), αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Επαναπρογραμματισμός όταν ανοίξει η Πύλη για ηλικιακές ομάδες

Στην ανακοίνωσή του το Υπ. Υγείας σημειώνει πως όσα αιτήματα δεν εμπίπτουν στο πιο πάνω πλαίσιο θα απορρίπτονται και σε περίπτωση που το άτομο που αφορά το ραντεβού δεν προσέλθει στο Εμβολιαστικό Κέντρο, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα αυτό να προγραμματιστεί σε μελλοντικό χρόνο και θα ακυρώνεται. Νοείται πως μετά την ακύρωση του ραντεβού ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να διευθετήσει νέο ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, όταν θα έχει προτεραιότητα η ηλικιακή του ομάδα.

Τον Ιούλιο να προγραμματίσουν οι φοιτητές του εξωτερικού Στην ανακοίνωση του Υπ. Υγείας υπενθυμίζεται ακόμα ότι η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει εντός Ιουνίου ειδικά για τα άτομα που φοιτούν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Ως εκ τούτου, καλούνται οι φοιτητές να μην προγραμματίζουν ραντεβού εφόσον δεν θα μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό, καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα επαναπρογραμματισμού.

Για επαναπρογραμματισμό ραντεβού λόγω σοβαρού κωλύματος οι πολίτες μπορούν να αποστέλλουν πλήρως συμπληρωμένα και τεκμηριωμένα τα πιο κάτω στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] mphs.moh.gov.cy: Ονοματεπώνυμο, Αρ. Δελτίου Ταυτότητας, Ημερομηνία γέννησης, Ημερομηνία και ώρα του ραντεβού. Εάν ο επαναπρογραμματισμός αφορά την 1η ή τη 2η δόση: Εμβολιαστικό Κέντρο, είδος εμβολίου, αρ. Τηλεφώνου επικοινωνίας, λόγος που ζητείται αλλαγή του ραντεβού (π.χ. κρούσμα κορονοϊού, στενή επαφή κρούσματος κ.ο.κ.), πότε είναι επιθυμητός ο προγραμματισμός.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.