Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί που εκφράζονται για απογευματινή λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων – Τι λένε γιατροί και νοσηλευτές

Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκεται η συμφωνία για την απογευματινή λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ωστόσο την ίδια ώρα γιατροί και νοσηλευτές θέτουν επί τάπητος ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν από τον ΟΚΥπΥ.

Μιλώντας στον Άστρα ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας ξεκαθάρισε ότι η απογευματινή λειτουργία θα αφορά υπερωριακή απασχόληση και σε εθελοντική βάση.

Τόνισε ότι το ωράριο της δημόσιας υπηρεσίας είναι 7:30-3. Ανέφερε ότι το εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο εξαιτίας του μειωμένου αριθμού των γιατρών, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στην πρωινή λειτουργία των νοσηλευτηρίων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης είπε ότι η συντεχνία έθεσε δύο θέματα στον ΟΚΥπΥ, κατά την πρώτη τους συνάντηση. Ανέφερε ότι τα ζητήματα αφορούν την αποζημίωση των νοσηλευτών, και την ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στους θαλάμους ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια των κλινών.

Είπε επίσης ότι θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις ή να ενισχυθούν συγκεκριμένα τμήματα που είναι υποστελεχωμένα.

Ο πρόεδρος του κλάδου νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης σημείωσε ότι η πρόταση του ΟΚΥπΥ δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα, προσθέτοντας ότι αναμένεται αντιπρόταση.

Σε κάθε περίπτωση, οι εμπλεκόμενοι φορείς ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία από όλα τα μέρη, για να λειτουργήσουν και απόγευμα τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.