Οι αποφάσεις του Υπουργικού για το «Σπίτι του Παιδιού»

Γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Νιόβης Παρισινού για Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνήλθε το πρωί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

To Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την οικοδομική επέκταση του «Σπιτιού του Παιδιού» για να καλύπτει τις υφιστάμενες αυξανόμενες ανάγκες για διαχείριση περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η απόφαση λήφθηκε μετά τη διαπίστωση ότι οι ανάγκες για διαχείριση περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών είναι αυξανόμενες. Κρίθηκε σημαντική η επέκταση του Σπιτιού του Παιδιού για καλύτερη χωροταξική διαρρύθμιση του χώρου και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με απώτερο στόχο να καλύπτει όλες τις μορφές βίας προς τα παιδιά.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αύξηση του προϋπολογισμού του «Σχεδίου Χορηγιών για Εγκατάσταση ή Αντικατάσταση Ηλιακών Συστημάτων Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης σε Κατοικίες 2022» στα 950.000 ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το υπό αναφορά Σχέδιο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την 1η  Οκτωβρίου 2022 ή μέχρι την οριστική υποβολή 1.800 αιτήσεων, όποιο από τα δύο επισυμβεί πρώτο. Στην απόφαση για αύξηση του προϋπολογισμού λήφθηκε υπόψη το αυξημένο ενδιαφέρον για το υπό αναφορά Σχέδιο Χορηγιών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.