Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα 04/10

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον Σταύρο Μιχαήλ ως Πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Η ανακοίνωση έγινε με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η θητεία του κ. Μιχαήλ, ο οποίος είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2023.

Επιπρόσθετα, ο κ. Πελεκάνος αναφέρει ότι το Υπουργικό αποφάσισε να ανανεώσει τον διορισμό του Μίλτου Μιλτιάδους ως μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και αντιπρόσωπο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) για πενταετή θητεία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης το περιεχόμενο της Κοινής Δήλωσης Πρόθεσης που αφορά τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ίδρυση Γραφείου του ΠΟΥ στη Λάρνακα. Η Κοινή Δήλωση Πρόθεσης, σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του κ. Πελεκάνου, θα υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Διευθυντή Περιφέρειας Ευρώπης του ΠΟΥ στην Κύπρο στις 6 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον διορισμό του Συμβουλίου Εγγραφής Ιατρικών Επισκεπτών για περίοδο τριών ετών. Πρόεδρος του Συμβουλίου διορίστηκε ο Μιχάλης Χριστοδούλου και μέλη η Ιακωβίνα Παντελή, Ανώτερη Διοικητικός Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας, ο Δρ. Σπύρος Γεωργίου, εκπρόσωπος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ο Κωνσταντίνος Ευαγγέλου, εκπρόσωπος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η Λουκία Κυριάκου, η Γιώτα Ιωάννου, η Αργυρώ Καμιναρίδου, ο Κυριάκος Καπνέτης και ο Στάθης Αριστείδου.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον διορισμό των νέων μελών του Συμβουλίου Ιατρικής Εκπαίδευσης, που αποτελείται από τον Καθηγητή Πάρη Τέκκη, Πρόεδρο, τη Δρ Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Αναπληρώτρια Πρόεδρο, τον Καθηγητής Απόστολο Καμπαρούδη, Αντιπρόεδρο και μέλη τον Καθηγητή Μιχάλη Δούμα, τον Δρ Χρύσανθο Γεωργίου, τον Δρ Άγγελο Στυλιανού και τον Δρ Γεώργιο Μιλτιάδου.

Τέλος, εγκρίθηκε νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Ίδρυσης και Άδειας Λειτουργίας Υπηρεσιών παροχής Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Κοινοτικής Μαιευτικής Νόμος του 2022», με το οποίο “εισάγεται ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τη δημιουργία ενός ενιαίου και αποτελεσματικού πλαισίου παροχής υπηρεσιών για την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη των ατόμων που χρήζουν Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Κοινοτικής Μαιευτικής”, καταλήγει η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy