Οι αρχηγοί των έξι μεγαλύτερων κομμάτων αποκαλύπτουν πώς εννοούν την αλλαγή και πώς την πετυχαίνουν

Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή, μα τι είδους αλλαγή;

Οι αρχηγοί των έξι μεγαλύτερων κομμάτων αποκαλύπτουν πώς εννοούν την αλλαγή και πώς την πετυχαίνουν

Της Νίκης Κουλέρμου

Υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του 2023, αλλά και κόμματα που σκοπεύουν να κερδίσουν αυτές τις εκλογές, διακηρύσσουν ή επαγγέλλονται την αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, ως στόχο των επόμενων προεδρικών εκλογών, προκαλώντας ακόμα και το ερώτημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «τι να αλλάξουν»! Ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση ΔΗΣΥ, που βρίσκονται στην εξουσία εδώ και 9 χρόνια, έκαναν όλους «να μιλούν και να παραμιλούν» υποσχόμενοι στο λαό την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος. Αν και ο κ. Αναστασιάδης πήρε απάντηση από τον ίδιο τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ, ο οποίος απαρίθμησε κατά τη συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου πέντε αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, η «Χαραυγή» ζήτησε από τους αρχηγούς των έξι μεγαλύτερων κομμάτων ακριβώς να απαντήσουν στο ερώτημα: Χρειάζεται ο τόπος αλλαγή; Πώς ορίζετε το περιεχόμενο αυτής της αλλαγής και πώς το επιτυγχάνετε;

Πήραμε και δημοσιεύουμε πιο κάτω τις απαντήσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, του προέδρου του Σ.Κ. της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, του προέδρου της ΔΗΠΑ, Μάριου Καρογιάν και του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

 

 

 

UntitledΣτέφανος Στεφάνου: Αδήριτη ανάγκη για την κυπριακή κοινωνία η αλλαγή με προοδευτικό χαρακτήρα

Το ότι χρειάζεται ο τόπος αλλαγή είναι πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κυπριακής κοινωνίας. Ο τόπος δεν αντέχει ακόμα μια πενταετία Δημοκρατικού Συναγερμού με τον Αβέρωφ Νεοφύτου ή τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο πηδάλιο. Γιατί θα πρόκειται για μια πενταετία κατά την οποία -είτε ο ένας είτε ο άλλος, ως συνεχιστές του καταστροφικού έργου της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ- οριστικά θα μπει ταφόπλακα στο Κυπριακό, θα εμβαθυνθούν οι ανισότητες ακόμα περισσότερο, θα σφίξει κι άλλο το ζωνάρι για τους πολλούς με την υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών και η διαφθορά στον τόπο θα γνωρίσει νέα ύψη. Θα πρόκειται για μια πενταετία στην οποία η πλειοψηφία της κοινωνίας θα νιώσει ακόμα περισσότερο στο πετσί της την ανασφάλεια σε οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο και η χώρα θα συνεχίσει να διασύρεται διεθνώς ότι αποτελεί πλυντήριο βρόμικου χρήματος και καταφύγιο απατεώνων.

Η αλλαγή που χρειάζεται λοιπόν ο τόπος δεν μπορεί να είναι απλώς αλλαγή σε πρόσωπο και όνομα, αλλά μια ουσιαστική αλλαγή, με προοδευτικό χαρακτήρα. Αυτή η αλλαγή είναι αδήριτη ανάγκη για την Κύπρο και την κυπριακή κοινωνία, για να τερματιστεί ο κατήφορος και να ανοίξει νέα προοπτική για τη χώρα και το λαό μας. Επειδή ακριβώς το ΑΚΕΛ αντιλαμβάνεται αυτή την ανάγκη, καταβάλλει συνεχείς και έντονες προσπάθειες έτσι ώστε να ανοίξει το δρόμο για να εργαστούν για την αλλαγή αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι, ένα πολιτικό και κοινωνικό πλειοψηφικό ρεύμα που θα είναι φορέας του νέου και του προοδευτικού, αυτού που χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ο τόπος. Για να κρατηθεί ζωντανή η προοπτική λύσης του Κυπριακού, για να δρομολογηθούν πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας, πολιτικές για την ανάπτυξη, τους νέους ανθρώπους, τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη, για να γνωρίσει η Κύπρος άλλες, καλύτερες μέρες.


 

Untitled 1

Αβέρωφ Νεοφύτου: Κάθε κυβέρνηση οφείλει να αλλάζει πράγματα που διορθώνουν χρόνιες παθογένειες

Κάθε κυβέρνηση στον τόπο μας οφείλει να αλλάζει πράγματα που διορθώνουν χρόνιες παθογένειες. Πράγματα που κάποτε μπορεί να λειτουργούσαν, αλλά οι οικονομικές και τεχνολογικές συνθήκες τα έχουν καταστήσει παρωχημένα.

Τα τελευταία εννέα χρόνια η κυβέρνησή μας, εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας, ήταν στην πρώτη γραμμή πολλών και σημαντικών κοινωνικών αλλαγών. Από το ΓεΣΥ και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έως τις μεταρρυθμίσεις σε Δικαιοσύνη και Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ποιοτικός μετασχηματισμός των ενόπλων δυνάμεων και η 14μηνη θητεία και άλλες. Χωρίς φυσικά να αφήνουμε εκτός τη διαχείριση αυτής καθαυτής της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα, ενώ συνεχίζει χρηματοδοτώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη οικονομία από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πιστεύω ότι στα βασικά συμφωνούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όπως η οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική αλληλεγγύη, ώστε η ωφέλεια να φτάνει στον τελευταίο πολίτη. Και αυτά τα θέματα πρέπει να αποτελέσουν την ατζέντα της προεκλογικής περιόδου. Μπορούμε και να τα συζητήσουμε και να τα συμφωνήσουμε.

Γιατί, δυστυχώς, σήμερα δεν συζητάμε για την ουσία των θεμάτων που αφορούν τον κόσμο. Μπαίνουμε σε αχρείαστους υψηλούς τόνους που εμποδίζουν την ανταλλαγή απόψεων και διαγωνισμούς δημοφιλίας που δεν απασχολούν την κοινή γνώμη και μας απομακρύνουν από τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε.


 

Untitled 2Νικόλας Παπαδόπουλος: Χρειάζεται ουσιαστική αλλαγή ύφους και ήθους στη διακυβέρνηση του τόπου

Αποτελεί πεποίθησή μας ότι ο τόπος χρειάζεται αλλαγή. Αλλαγή που δεν θα περιορίζεται στα πρόσωπα, αλλά ουσιαστική αλλαγή ύφους και ήθους στη διακυβέρνηση του τόπου, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιόν μας και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.

Η ανάγκη για αλλαγή αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας. Χρειάζεται αλλαγή για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η διαπλοκή και η διαφθορά και να επέλθει η κάθαρση, για να υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος και διαφάνεια σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, για να επανέλθει ο σεβασμός στους θεσμούς του κράτους.

Επιπρόσθετα, στο Κυπριακό οι χειρισμοί του Προέδρου Αναστασιάδη μάς οδηγούν είτε σε μία κάκιστη λύση, είτε σε ένα οδυνηρό αδιέξοδο. Χρειάζεται αλλαγή τακτικής και χάραξη νέας στρατηγικής για απεμπλοκή από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Πρέπει να εφαρμοστεί μια πολιτική επιβολής κόστους κατά της Τουρκίας για να εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει απαράδεκτες θέσεις της που εμποδίζουν την επίλυση του Κυπριακού και να αποτρέψουμε την αλλαγή της βάσης των διαπραγματεύσεων που επιχειρεί η Τουρκία και η οποία φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση σε συγκεκριμένους κύκλους των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στο Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε πως οι επόμενες προεδρικές εκλογές δεν θα είναι μια απλή εκλογική αναμέτρηση, αλλά ένας αγώνας για το παρόν και το μέλλον του τόπου και του λαού μας. Προτεραιότητά μας, όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα, είναι η συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η από κοινού στήριξη μιας κοινής υποψηφιότητας για να φέρουμε την αλλαγή που πιστεύουμε ότι χρειάζεται ο τόπος. Θεωρούμε πως για το καλό του τόπου μπορούμε, σεβόμενοι πάντα τις αρχές και την ιδεολογία του κάθε κόμματος, να καταλήξουμε σε μια συνεργασία. Βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε κάτι τέτοιο αποτελεί η συμφωνία σε ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο διακυβέρνησης. Κατανοούμε πως σε κάποια ζητήματα θα πρέπει να συμβιβαστούμε εάν πρόκειται να πετύχουμε συνεργασίες. Πρέπει να προσπαθήσουμε τόσο σαν κόμματα όσο και σαν πολιτικά πρόσωπα να ξεφύγουμε από την παλαιοκομματική και παλαιοπολιτική αντίληψη και να αφουγκραστούμε την κοινωνία.

Γι’ αυτό ως Δημοκρατικό Κόμμα διεκδικούμε να λάβουμε μέρος στη διακυβέρνηση της χώρας, για να εφαρμόσουμε τις πολιτικές θέσεις που προτείνουμε για την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, για την επαναφορά της ελπίδας σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού και για πολλά άλλα που μπορούμε να πετύχουμε και με τα οποία μπορούμε να οδηγήσουμε την Κύπρο σε μια Νέα Εποχή.


 

 

Untitled 3Πρόεδρος ΕΔΕΚ: Για την πραγματική αλλαγή όσον αφορά τη διακυβέρνηση του τόπου και όχι στην εναλλαγή προσώπων

Η ΕΔΕΚ, ως ένα κόμμα καθαρής αντιπολίτευσης, αγωνίζεται για την πραγματική αλλαγή όσον αφορά τη διακυβέρνηση του τόπου και όχι στην εναλλαγή προσώπων ή κομμάτων που θα ακολουθήσουν την ίδια ή/και χειρότερη κυβερνητική πολιτική.

Στοχεύει, μέσα από την αλλαγή, να προκύψει ένα κυβερνητικό σχήμα, το οποίο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη σωρεία των προβλημάτων και των προκλήσεων, που έχει -και θα έχει- ενώπιόν της η Κυπριακή Δημοκρατία και η κοινωνία. Προκλήσεις οι οποίες αφορούν είτε το Κυπριακό με την κλιμακούμενη απειλή από την αναθεωρητική, επεκτατική πολιτική της Τουρκίας σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, είτε από τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ουκρανική κρίση με τις παρεπόμενες συνέπειες στο ήδη βεβαρημένο από την πανδημία βιοτικό επίπεδο κυρίως των μικρομεσαίων στρωμάτων. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά σοβαρά ζητήματα που αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση, όπως η ανάλγητη και αυθαίρετη συμπεριφορά του χρηματοπιστωτικού τομέα έναντι των μικρομεσαίων δανειοληπτών, το μεταναστευτικό, τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, η διαφθορά.

Διαμορφώνεται λοιπόν ένα ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο πολιτικό πλαίσιο αναφορικά με τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Η αλλαγή πρέπει να οδηγήσει σε μια διακυβέρνηση, η οποία με αξιόπιστη διαχείριση όλων αυτών των σύνθετων ζητημάτων να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού μας.

Όπως είναι σήμερα διαμορφωμένο το κομματικό σκηνικό, με δεδομένο το πολιτειακό μας σύστημα, η αλλαγή μπορεί να επέλθει με συνεργασία κομμάτων. Πρέπει να είναι ειλικρινής, αξιόπιστη και να στηρίζεται σε συμφωνημένο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο να εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα.

Στην εξίσωση βεβαίως συμπεριλαμβάνεται και ο υποψήφιος Πρόεδρος, ο οποίος πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου πολιτικού κύρους, με επιβεβαιωμένη πολυθεματική εμπειρία και ικανότητα διαχείρισης σοβαρών προβλημάτων.

Η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να διερευνήσει την πιθανότητα συνεργασίας με κόμματα που βρίσκονται εκτός του κυβερνητικού σχήματος, η όποια όμως να προκύψει μέσα από διαβούλευση. Η όποια συνεργασία πρέπει να πληροί τρεις προϋποθέσεις:

  • Στο διάλογο να συμμετέχουν από την αρχή, στη βάση της ισοτιμίας, όλα τα εν δυνάμει συνεργαζόμενα κόμματα.
  • Να καταγραφούν οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις σε βασικά θέματα κυβερνητικής πολιτικής, όπως το Κυπριακό, η οικονομική και κοινωνική πολιτική, η υγεία, το μεταναστευτικό, η διαφθορά.
  • Η επιλογή κοινά αποδεκτού υποψηφίου. Από τον κατάλογο δεν πρέπει να αποκλείονται οι αρχηγοί των συνεργαζόμενων κομμάτων.Για την ΕΔΕΚ η συνεργασία είναι επιλογή, όχι αυτοσκοπός.

 

 

Untitled 4Μάριος Καρογιάν: Ποιος δεν βλέπει πόσο έχουν χειροτερέψει τα πράγματα και ποιος δεν αισθάνεται την ανάγκη ριζικών αλλαγών παντού και σε όλα;

Το ζήτημα δεν είναι να συμφωνήσουμε σε διαπιστώσεις. Το ζήτημα είναι να αναλάβουμε δράσεις, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι εννοούμε και είμαστε πράγματι σε θέση ως πολιτικό σύστημα να οδηγήσουμε τον τόπο μας στη συντομότερη έξοδο από τις πολλαπλές κρίσεις των τελευταίων χρόνων και στην ασφαλέστερη και πιο υπεύθυνη διαχείριση των εθνικών προκλήσεων.

Ποιος δεν βλέπει πόσο έχουν χειροτερέψει τα πράγματα και ποιος δεν αισθάνεται την ανάγκη ριζικών αλλαγών παντού και σε όλα;

Ποιος μπορεί να δεχτεί ότι η νοσηρή κατάσταση θα συνεχίζεται με τη διαφθορά, την αδιαφάνεια και τη διαπλοκή να αναπαράγονται, ενώ η κοινωνία μας φτωχοποιείται, αγωνιά και βυθίζεται στην ανασφάλεια;

Ποιος δεν βλέπει ότι επείγει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας μας, η μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, σε ένα πιο υγιές σύστημα διακυβέρνησης, σε ένα πιο αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος;

Ποιος δεν αντιλαμβάνεται την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας και τις επεκτατικές της βλέψεις, ιδιαίτερα τώρα που μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο ρόλος της ενισχύεται και τα κυριαρχικά της σχέδια της προωθούνται;

Δεν πρόκειται να πετύχουμε ποτέ τους στόχους μας αν πολιτευόμαστε ωσάν να μη συμβαίνει τίποτα, ωσάν να μη μας ζώνουν χίλιοι κίνδυνοι, ωσάν να μην καλούμαστε να αναλάβουμε όλοι μας το βάρος που μας αναλογεί βάζοντας τέλος στους στείρους παλαιοκομματικούς μας ανταγωνισμούς και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις αναγέννησης των θεσμών μας, της οικονομίας μας και της κοινωνίας μας.

Εκείνο που πρωτίστως χρειάζεται είναι να εξασφαλίσουμε τους όρους μιας στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης και μιας αναγκαίας πολιτικής σταθερότητας. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τη Δημοκρατία μας. Ζήτημα επιβίωσης για το λαό μας. Ζήτημα σωτηρίας για την Κύπρο.

Αλλαγή κυβέρνησης χωρίς αλλαγή νοοτροπίας είναι μια κοροϊδία που δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ ούτε τα παιδιά μας ούτε οι συμπολίτες μας. Μας έχουν βαρεθεί όλους να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα χωρίς να βελτιώνουμε στην πραγματικότητα την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής τους! Μας έχουν σιχαθεί να υποσχόμαστε χωρίς να τιμούμε καμία από τις δεσμεύσεις μας.

Απαιτούν επιτέλους να μας δουν, για ένα έστω διάστημα, να συνεργαζόμαστε συμφωνώντας σε ένα ελάχιστο πρόγραμμα διακυβέρνησης και στο σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα μας περάσει απέναντι στην άλλη όχθη του μέλλοντός μας, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Δεν είναι δύσκολο, γιατί τα ζητούμενα είναι αυτονόητα. Γενναιότητα, θάρρος και λίγη ευρηματικότητα απαιτούνται για να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να εκπληρώσουμε το πατριωτικό μας καθήκον.

Η ουσία είναι μία και πρέπει να γίνει κοινή υπόθεση όλων!

Χωρίς να βάζουμε την άμαξα μπροστά από τα άλογα. Χωρίς να αναζητούμε προφάσεις εν αμαρτίαις. Χωρίς να αυταπατώμαστε και να εξαπατούμε εαυτούς και αλλήλους. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα πέντε ετών και μια νέα αρχή για να πάρει ο λαός μας επιτέλους ανάσα ενότητας και αισιοδοξίας, χτίζοντας με όλους μαζί το οικοδόμημα που αξίζει για να στεγάσει τα όνειρά του.

Αυτόν τον πατριωτισμό θέλει να υπηρετήσει η ΔΗΠΑ με την πρόταση που έχει καταθέσει στις πολιτικές δυνάμεις για στήριξη ενός κοινού υποψηφίου.

Αντί να αναλωνόμαστε σε ονοματολογίες και στενόμυαλες αντιπαραθέσεις, ας κερδίσουμε χρόνο και πλεονεκτήματα για όλους. Τα χρειαζόμαστε για να κερδίσει και η Κύπρος μας το στοίχημά της με την Ιστορία.


 

 

Untitled 5Χαράλαμπος Θεοπέμπτου: Ο στόχος δεν είναι απλά η αλλαγή της διακυβέρνησης, αλλά και η ισχυρή δέσμευση για επίλυση των προβλημάτων

 Ζούμε τη χειρότερη εποχή όσον αφορά τις καταστροφές στο περιβάλλον, η Κύπρος έγινε ένας απέραντος σκουπιδότοπος, η ποιότητα του αέρα προκαλεί πρόωρο θάνατο σε πάνω από 600 άτομα κάθε χρόνο. Οι δημόσιες μεταφορές έμειναν στάσιμες εδώ και 10 χρόνια και δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρή πρόθεση για να επεκταθούν ώστε να μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί χωρίς αυτοκίνητο. Αντί να δούμε τις στέγες να γεμίζουν φωτοβολταϊκά που θα βοηθούσαν πολύ τα νοικοκυριά, βλέπουμε να δίνονται άδειες σε λίγους επιχειρηματίες να κτίζουν φωτοβολταϊκά πάρκα στη φύση. Το ότι φτάσαμε να έχουμε ποσοστό ενεργειακής φτώχειας μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της ΕΕ δείχνει και την αδιαφορία για τον κόσμο.

Οι κλιματικές αλλαγές είναι πλέον εδώ, το καλοκαίρι μεγάλωσε, αλλά δεν κάναμε τίποτα να προστατεύσουμε τους πολίτες μας από τις νέες κλιματικές συνθήκες. Όλη η φύση κινδυνεύει από τις αναπτύξεις που πλέον γίνονται παντού, με τους προγραμματισμούς τους και τις νέες ζώνες θα είμαστε η γενιά που έχει απολαύσει τον Ακάμα, η παράκτια ζώνη κινδυνεύει αφού θέλουν να κτίσουν όλες τις παραλίες, ακόμη και αυτές του Ακάμα, και να κάνουν παραλίες πολυτελείας κρατώντας τις καλές παραλίες για πλούσιους.

Δεν γίνονται όσα έπρεπε για να προετοιμαστεί το έδαφος για τις πράσινες αλλαγές που έρχονται και αυτό θα στοιχίσει πολύ στην οικονομία μας και στα νοικοκυριά, ο κόσμος με οικονομικές δυσκολίες αυξάνεται και υπάρχει ανεργία, ιδιαίτερα ανάμεσα στη νεολαία.

Η διαφθορά βρίσκεται σε τρομακτικά επίπεδα και έχουμε γίνει ρεζίλι στο παγκόσμιο. Η ΕΕ συνεχίζει εδώ και χρόνια να μας κάνει συστάσεις και παρατηρήσεις, αλλά τα αγνοούν.

Τα νέα ζευγάρια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, τα σχολεία είναι συνέχεια σε αναβρασμό, οι άνθρωποι των Τεχνών καλούν τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να παραιτηθεί.

Το Κυπριακό έμεινε στάσιμο, γίνονται προτάσεις που ανησυχούν και η Τουρκία έχει σκληρύνει τη θέση της.

Νομίζω τα πιο πάνω είναι μια γερή δικαιολογία γιατί πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση από την εξουσία.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να συνεργαστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Φυσικά ο στόχος δεν είναι απλά η αλλαγή της διακυβέρνησης, αλλά και η ισχυρή δέσμευση για επίλυση των προβλημάτων. Γι’ αυτό η συνεργασία θα πρέπει να περιλαμβάνει και την ετοιμασία ενός δεσμευτικού κειμένου θέσεων που θα στρώνουν το δρόμο σε όλες αυτές τις αλλαγές και βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν.

Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί το μέλλον του τόπου και το δικαίωμα να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy