Οι «άριστοι» που θέλουν να κυβερνήσουν ξανά  

Του Κωνσταντίνου Ζαχαρίου

 

 

Η διαρροή των θεμάτων στις εξετάσεις των τετράμηνων δεν αποτελεί έκπληξη. Άλλωστε έχουν γίνει και χειρότερα από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, όπως η γκάφα με τη διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων των διορισίμων εκπαιδευτικών. Ούτε η αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του, αποτελεί έκπληξη. Ποτέ δεν ανέλαβε την ευθύνη του, παρά τα σοβαρά προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε όλο τον τομέα της Παιδείας. Η μόνη έγνοια της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ ήταν πάντα η ιδιωτικοποίηση του τομέα της Παιδείας. Εξού και η πολιτική των κουπονιών για τα ιδιωτικά σχολεία. Ούτε το γεγονός ότι η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια με το μέλλον της νέας γενιάς αποτελεί έκπληξη. Εξάλλου, οι πολιτικές του ΔΗΣΥ έχουν καταδικάσει τη νέα γενιά σε μισθούς πείνας και ανέχειας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Ούτε η γενικότερη προχειρότητα με την οποία αντικρίζει η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ το θέμα αποτελεί έκπληξη. Με τον ίδιο τρόπο αντικρίζουν όλα τα ζητήματα τα οποία ταλαιπωρούν την κοινωνία. Εδώ το Ευρωβαρόμετρο έδειξε πρόσφατα ότι το 99% των πολιτών στην Κύπρο ανησυχούν επειδή αισθάνονται ότι το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής επηρεάζει τη δική τους ζωή καθώς και των κοντινών τους ανθρώπων, αλλά η κυβέρνηση στέλνει στο Ανώτατο Δικαστήριο για ακύρωση νομοθεσίες τις οποίες ψήφισε η Βουλή για ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι οι αντιδράσεις των κομμάτων και των εκλογικών επιτελείων αποτελούν «αφορισμούς προεκλογικών σκοπιμοτήτων»! Τόσο αλλού γι’ αλλού είναι ο ΔΗΣΥ σε θέματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία.

Αυτό το οποίο προβληματίζει περισσότερο είναι ότι οι αυτοαποκαλούμενοι ως «άμωμοι και αμόλυντοι, άριστοι των αρίστων», θέλουν να κυβερνήσουν ξανά τη χώρα! Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον αυτοαποκαλούμενο ως «original» υποψήφιο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και στον επί εννέα χρόνια στέλεχος της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος δηλώνει ότι σε περίπτωση που εκλεγεί θα συνεχίσει την πολιτική του ΔΗΣΥ αξιοποιώντας στελέχη του ΔΗΣΥ. Άλλωστε, με εξαίρεση το τελευταίο περιστατικό με τη διαρροή των θεμάτων στις εξετάσεις των τετράμηνων, όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω –και πολλά άλλα τα οποία δεν χωράνε σε μια στήλη εφημερίδας, όπως τα «χρυσά» διαβατήρια, το κλείσιμο του Συνεργατισμού, η διαπλοκή και διαφθορά κ.τ.λ.– φέρουν τη σφραγίδα της τριανδρίας Νίκου Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη. Μαζί πήραν τις αποφάσεις οι οποίες οδήγησαν το Κυπριακό στο παρά ένα της διχοτόμησης, μαζί σχεδίασαν και εκτέλεσαν τα σκάνδαλα που έκαναν ρεζίλι την Κύπρο, μαζί «σκότωσαν» το μέλλον της νέας γενιάς, μαζί έκαναν τα κουρέματα, μαζί πήραν τις αποφάσεις οι οποίες οδήγησαν στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τους μισθούς πείνας.

Ευτυχώς ο λαός έχει τη δυνατότητα σε μερικές μέρες να βάλει τέλος στη δεκαετία της κατρακύλας εκλέγοντας στην εξουσία τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει απαντήσεις στα προβλήματα και τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.