Οι αρμόδιοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, λέει ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

Έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στην τουριστική βιομηχανία και να δώσουν λύσεις ούτως ώστε να προστατευθεί το τουριστικό προϊόν και το καλό όνομα της Κύπρου, απευθύνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ αναφέρεται πως «με πολύ μεγάλο σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι της επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και γενικά όσοι απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία, την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου».

Προστίθεται ότι «παρά την καλή τους διάθεση, να δουν τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά, εντούτοις υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει».

Το πρόβλημα αυτό είναι «η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στην ξενοδοχειακή βιομηχανία όσο και σε αυτήν της εστίασης».

«Σε περίπτωση που τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά κατά τη νέα τουριστική περίοδο, αναμένεται να προκύψει τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη εργατικού δυναμικού το οποίο, όπως είναι φυσικό επηρεάζει την ποιότητα των υπηρεσιών, κάτι για το οποίο η τουριστική Κύπρος είναι υπερήφανη», σημειώνεται.

Το πρόβλημα, συνεχίζει η ανακοίνωση «είναι τεράστιο και έχει διαφανεί τα τελευταία χρόνια ενώ χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζεται. Φέτος οι ενδείξεις είναι ακόμη χειρότερες καθώς θεωρητικά αναμένεται να προστεθούν στην αγορά νέες ξενοδοχειακές μονάδες που θα αυξήσουν την πίεση τόσο προς τους ξενοδόχους όσο και στους χώρους εστίασης».

Προστίθεται πως «το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο ώστε αρκετοί ξενοδόχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα να μην λειτουργήσουν φέτος τις ξενοδοχειακές τους μονάδες παρά να τις υπολειτουργήσουν με μειωμένο και ίσως ανειδίκευτο προσωπικό, γεγονός που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών».

Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου καλεί «τα αρμόδια σώματα και φορείς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα κατάματα και να προσπαθήσουν να εξεύρουν τις οποιασδήποτε πιθανές λύσεις οι οποίες, όχι μόνο θα πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα αλλά και να προστατεύσουν το τουριστικό μας προϊόν και το καλό όνομα της Κύπρου, το οποίο στηρίζεται στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.