«Οι δανειολήπτες δεν θέλουν να έχουν συνεχώς τον πονοκέφαλο των εκποιήσεων»

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ επαναφέρει το θέμα με την πρόταση της ΚΤ που απορρίφθηκε από το ΥΠΟΙΚ

 

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) επαναφέρει το θέμα με την πρόταση της Κεντρικής Τράπεζας για τη δημιουργία μηχανισμού επιβεβαίωσης του χρέους του δανειολήπτη πριν τη διεξαγωγή του πλειστηριασμού, η οποία απορρίφθηκε σιωπηλά από την κυβέρνηση χωρίς να δοθεί ποτέ οποιαδήποτε εξήγηση.

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, με επικεφαλής τον Κώστα Μελά, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή της ΚΤ, Κωνσταντίνο Ηροδότου.

Σε δηλώσεις του ο Κ. Μελάς υπενθύμισε την πρόταση, η οποία κατατέθηκε από την ΚΤ στο Υπουργείο Οικονομικών το Νοέμβριο του 2021, για τη δημιουργία μηχανισμού επιβεβαίωσης του χρέους του δανειολήπτη πριν τη διεξαγωγή του πλειστηριασμού, τονίζοντας ότι «περιέχει τις απαραίτητες διατάξεις οι οποίες είναι έτοιμες για άμεση εφαρμογή, νοουμένου ότι τύχουν της σχετικής έγκρισης».

Σημειώνεται ότι την πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμού αποκάλυψε πρόσφατα η ίδια η ΚΤ, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών γιατί δεν έχει προωθηθεί.

«Επιθυμούμε ο Μηχανισμός να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πραγματικότητα γιατί θα βοηθήσει τους δανειολήπτες και κατ’ επέκταση τις τράπεζες και την οικονομία στην επίλυση των διαφορών τους για να μειώνονται τα ΜΕΔ και να αποφεύγονται οι εκποιήσεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα των εκποιήσεων είπε ότι «θέλουμε να βρεθεί οριστική λύση γιατί το πήγαινε έλα ταλαιπωρεί και προσθέτει άγχος περισσότερο από ό,τι πρέπει στους δανειολήπτες».

«Θέλουμε να μην έχουν τον πονοκέφαλο των εκποιήσεων συνεχώς μέσα στο κεφάλι τους», πρόσθεσε.

Κάλεσε επίσης τους δανειολήπτες «μόλις έχουν το πρώτο σήμα» για εκποιήσεις, να επικοινωνούν άμεσα με τον ΣΥΠΡΟΔΑΤ ή με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο ή με χρηματοοικονομικό αναλυτή ή με τον δικηγόρο τους και «να μη μένουν την τελευταία στιγμή».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy