Οι διαιτητές θα υπογράψουν Κώδικα Δεοντολογίας!

Η ΚΟΠ επανέλαβε τη στήριξη της προς τους Κύπριους διαιτητές, δια του προέδρου της Γιώργου Κούμα. Σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών του ετήσιου σεμιναρίου για διαιτητές και βοηθούς Κατηγορίας Elite και τους υποσχόμενους Β’ Κατηγορίας, ο κ. Κούμας, κάλεσε όλους όπως καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να περνούν απαρατήρητοι στους αγώνες και να εξαλείψουν την προκατάληψη με πράξεις και όχι μελόγια. Επανέλαβε, επίσης, ότι το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει με Κύπριους διαιτητές.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε, αρχικά, στις ιδιομορφίες που έχει η επικείμενη περίοδος λόγω του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι όλοι είναι αναγκασμένοι να προετοιμαστούν κατάλληλα λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ούτως ώστε να παρουσιαστει η διαιτησία στο καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ΚΟΠ επένδυσε στη διαιτησία και δικαιολογημένα έχει απαιτήσεις από τους διαιτητές.

«Θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα στους παλαιότερους και να τους ζητήσω να κάνουν τη δική τους αυτοκριτική. Αυτοί θα αποτελέσουν τα παραδείγματα για τους διαιτητές που έρχονται. Αυτοί, παράλληλα, θα φορτωθούν το άγχος και την ευθύνη για να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Δεν ζητώ τίποτε περισσότερο από αυτό που μπορείτε να κάνετε. Θέλω να περνάτε απαρατήρητοι στο γήπεδο. Θέλω να εργαστούμε μαζί για να σταματήσει η προκατάληψη, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούμας και πρόσθεσε: «Προς αυτή την κατεύθυνση και με ένα τεράστιο κόστος που θα κληθούμε να επωμιστούμε, εισάγουμε στο κυπριακό ποδόσφαιρο το VAR. Ένα πολύ καλό εργαλείο που θα στηρίξει το διαιτητή μέσα στο γήπεδο και κυρίως εκεί που είναι δυνατό να διορθώσει λάθη ή παραλείψεις. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τον διαιτητή».

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ ανέφερε, επίσης, ότι ο κάθε διαιτητής θα κληθεί να υπογράψει Κώδικα Δεοντολογίας, που δημιουργήθηκε από το τμήμα διαιτησίας: «Σας ζητώ, με την υπογραφή αυτού του Κώδικα, να καταθέσετε έντιμα και με αξιοπρέπεια την δέσμευση σας να ανταποκριθείτε στις δικές μας προσδοκίες αλλά και ο καθένας στους στόχους του. Σήμερα θα υπογράψουμε ένα συμβόλαιο τιμής που σας καλώ να το τηρήσετε κατά γράμμα».