Οι δράσεις του Δήμου Δερύνειας για προστασία του περιβάλλοντος σε σεμινάριο στην Εσθονία

Τις δράσεις του Δήμου Δερύνειας όσον αφορά την εφαρμογή σωστών πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, παρουσίασε ο Δήμαρχος Αντρος Καραγιάννης σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας στις 5 και 6 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ) Άντρος Καραγιάννης παρουσίασε τις δράσεις και πρωτοβουλίες της ακριτικής Δερύνειας για κυκλικές πόλεις σε ειδικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, στο Ταλίν της Εσθονίας στις 5 και 6 Ιουνίου. Θέμα του σεμιναρίου ήταν η «Επιτάχυνση της μετάβασης σε μια κυκλική οικονομία στις πόλεις και τις περιφέρειες».

Ο Δήμαρχος «αναφέρθηκε στις τέσσερις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Δήμου Δερύνειας που αφορούν την προώθηση της ανακύκλωσης από πόρτα σε πόρτα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιμόρφωση των παιδιών και των νοικοκυριών γενικότερα, όπως και την παράδοση κάδων κομποστοποίησης σε νέα ζευγάρια που επέλεξαν τη Δερύνεια ως τόπο διαμονής τους αλλά και σε σχολεία, για δημιουργία φυτοχώματος από τα οικιακά απόβλητα».

Ο κ. Καραγιάννης «αναφέρθηκε επίσης στην αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων φωτισμού με νέους, οικονομικούς λαμπτήρες LED και την εξοικονόμηση 70% περίπου σε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Ακόμα σημείωσε την ανάγκη έγκρισης της δημιουργίας Πράσινου Σημείου σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση για ανακύκλωση ογκωδών και γεωργικών αποβλήτων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ως επιστέγασμα αυτών των δράσεων και πρωτοβουλιών, ο Δήμος Δερύνειας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, κάτι που αναγνωρίζεται τόσο από την ΕΕτΠ αλλά και από το κεντρικό κράτος αφού βραβεύτηκε ως Πράσινη Πόλη για το 2022».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy