Τα ονόματα των δυο εκτελεστικών λειτουργών που θα πλαισιώνουν τον διοικητή της Κεντρικής τράπεζας ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Πρόκειται για τους Μαρία Ηρακλέους και Σταύρο Αγρότη.

Σημείωσε ότι στη σημερινή συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου κατέθεσε το στρατηγικό σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής 2020- 2022 το οποίο και εγκρίθηκε. Αυτό ανέφερε σηματοδοτεί και την έναρξη της προετοιμασίας του προϋπολογισμού για το 2020.

Ερωτηθείς σχετικά ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι αμέσως μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο του προϋπολογισμού για το 2020 θα υποβάλει την παραίτηση του.

Όσον αφορά την απεργία των εργαζομένων αορίστου και περιορισμένου χρόνου ο υπουργός οικονομικών είπε ότι πρόκειται για την πιο αχρείαστη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων, αποδίδοντας πολιτικά κίνητρα στους απεργούς καθώς είπε η διαμαρτυρία τους γίνεται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Η κυβέρνηση διαμήνυσε ο Χάρης Γεωργιάδης δεν πρόκειται να δεκτεί τέτοιου είδους πιέσεις και πρόσθεσε ότι θα αποκοπούν οι μισθοί από όσους έχουν απεργήσει.