Άλλα δύο νεκρά φλαμίνγκο εντοπίστηκαν χθες Κυριακή στην αλυκή Λάρνακας με τον Δήμο Λάρνακας να αξιολογεί την κατάσταση με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας σχετικά με την ανεύρεση νεκρών φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας. Άλλα δύο νεκρά φλαμίνγκο εντοπίστηκαν χθες Κυριακή 26 Ιανουαρίου ενώ από σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες σήμερα δεν εντοπίστηκαν νέα περιστατικά θανάτου πουλιών».

Προστίθεται ότι «ο Δήμος θα προβεί σε αξιολόγηση της κατάστασης και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων της νεκροψίας των φλαμίνγκο που εντοπίστηκαν το Σαββατοκύριακο».

Σποραδικά συμβαίνει κάθε χρόνο να εντοπίζονται νεκρά φλαμίνγκο στην αλυκή της Λάρνακας ανέφερε ο λειτουργός της Υπηρεσίας Θύρας Πέτρος Αναγιωτός.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι οι θάνατοι οφείλονται στη χαμηλή στάθμη του νερού καθώς τα πουλιά προσεγγίζουν τα ρηχά σε συνδυασμό όμως με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Πρόσθεσε ότι υπήρχαν και πουλιά που ήταν εξαιρετικά αδύναμα, λόγω της κατάποσης μόλυβδου με αποτέλεσμα να πεθάνουν.

Ο κ. Αναγιωτός σημείωσε ότι τα ακριβή αίτια των θανάτων θα εξακριβωθούν τις επόμενες μέρες οπότε και θα τελειώσουν και οι απαραίτητες εργαστηριακές έρευνες.