«Οι εκδηλώσεις που φέρνουν πιο κοντά τις δύο Κοινότητες συμβάλουν στην δημιουργία οργανικών συνθηκών ειρήνης »

«Όλοι μαζί, στον κοινό αγώνα για την ειρήνη»

Μήνυμα ειρήνης και επανένωσης της Κύπρου, έστειλαν σήμερα μέσα από ένα αλλιώτικο τουρνουά τένις, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι αθλητές. Το παρόν του στο δικοινοτικό τουρνουά, έδωσε και ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, εκφράζοντας την στήριξη του σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Το δικοινοτικό τουρνουά για την ειρήνη, αποτελεί μια όμορφη πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη της αρμονικής συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και στην προώθηση της εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της εκδήλωσης, ο Ανδρέα Μαυρογιάννης, εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στο δικοινοτικό τουρνουά τένις και επεσήμανε την μεγάλη σημασία που έχει η διοργάνωση τέτοιων δραστηριοτήτων.

«Πέραν από την αθλητική του σημασία, το τουρνουά αυτό έχει και τεράστια πολιτική σημασία, διότι ιδιαίτερα σε περιόδους που δεν υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία, το να έρχονται πιο κοντά οι δύο κοινότητες, συμβάλει τα μέγιστα στην δημιουργία αυτών που εμείς αποκαλούμε, οργανικές συνθήκες της ειρήνης», υπογράμμισε.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, συνεχάρη τόσο τους διοργανωτές, όσο και τους συμμετέχοντες ενώ εξέφρασε την ελπίδα, όπως συνεχιστούν τέτοιου είδους διοργανώσεις.

«Ελπίζω ότι παρόμοιες διοργανώσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον, σε όλα τα αθλήματα και σε όλους τους τομείς», ανέφερε.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του τουρνουά, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο φίλο του και δημοσιογράφο, Suleyman Erguclu, με τον οποίον προέβησαν σε δηλώσεις.

«Ο Suleyman εκπροσωπεί για εμένα, όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε σε αυτόν τον τόπο για να μπορέσουμε να τον επανενώσουμε, ώστε να αφήσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος στην άκρη και οι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά, για να μπορούν να χτίσουν μαζί την νέα Κύπρο του αύριο.

Από πλευράς του ο Suleyman, επεσήμανε πως η εκδήλωση αυτή συμβάλει στο να φέρουμε τις δύο κοινότητες πιο κοντά.

«Δεν βλέπω Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, επειδή είμαστε όλοι άνθρωποι και ελπίζω ότι μία μέρα θα το καταλάβουμε όλοι αυτό. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον φίλο μου που κατέρχεται υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.