Οι εκκλήσεις για αίμα οδήγησαν αρκετούς αιμοδότες στο να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για αιμοδοσία

Την ελπίδα ότι θα γίνουν σήμερα οι μεταγγίσεις αίματος από τους θαλασσαιμικούς εξέφρασε ο πρόεδρος του παγκύπριου αντιαναιμικού συνδέσμου Μίλτος Μιλτιάδους, από τη στιγμή που τα αποθέματα αίματος βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι την αρχή της εβδομάδας φοβήθηκαν ότι την Τετάρτη αλλά και σήμερα, πιθανότατα να καταγράφονταν οι πρώτες σοβαρές αναβολές για μετάγγιση αίματος. Σημείωσε ωστόσο ότι τόσο οι εκκλήσεις του Κέντρου Αίματος όσο και οι παραινέσεις του συνδέσμου, οδήγησαν αρκετούς αιμοδότες στο να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για αιμοδοσία. Ο Μίλτος Μιλτιάδους ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι είναι η χειρότερη περίοδος από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης ανέφερε ότι τα πράγματα από Δευτέρας θα είναι καλύτερα, καθώς θα γίνουν κάποιες αιμοδοσίες που θα καλύψουν τις ελλείψεις.

Στην Κύπρο υπάρχουν 1.150 θαλασσαιμικοί, εκ των οποίων οι 650 χρειάζονται μεταγγίσεις. Επίσης σύμφωνα με στοιχεία ένας στους 7 πολίτες στην Κύπρο είναι φορέας της θαλασσαιμίας, δηλαδή μια στις 49 περιπτώσεις θα μπορούσε να γεννηθεί παιδί με θαλασσαιμία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.