Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

«Το υβριδικό μοντέλο καθιστά την εκπαιδευτική διαδικασία δύσκολη και άκαμπτη»

 

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους έντονη διαμαρτυρία και «κατακρίνουν όσους βεβιασμένα έσπευσαν και υποστήριξαν» τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης, που εγκρίθηκαν από τη Βουλή, για τον ορισμό του όρου «εξ αποστάσεως εκπαίδευση», χωρίς, όπως αναφέρουν, την ύπαρξη ουσιαστικού διάλογου.

Οι τρεις οργανώσεις θα ζητήσουν από την Επιτροπή Παιδείας να εγγράψει εκ νέου το θέμα ώστε να εκφραστούν και να κατατεθούν όλες οι απόψεις.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, εκ των προτέρων, κατέθεσαν τη θέση τους, αναφορικά με τον ορισμό του όρου «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και ανέμεναν την έναρξη διαλόγου, που δυστυχώς δεν έγινε, προσθέτουν.

Παραθέτουν τη θέση τους για τον ορισμό που αναφέρει κατά λέξη: «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση» σημαίνει παρακολούθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη χρήση της τεχνολογίας, χωρίς να παραβιάζονται με οποιονδήποτε τρόπο τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και η προστασία της ιδιωτικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ακολούθως, αφού παρατηρούν ότι στον ορισμό, όπως περιελήφθη στην τροποποίηση, δεν γίνεται αναφορά στην τοποθέτηση καμερών και ούτε έχει ορισθεί ο τρόπος και ο χρόνος της αναμετάδοσης, στέλνουν το μήνυμα πως δεν θα αποδεχθούν παραβίαση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Καλούν δε, την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να τους στηρίξει. Διατυπώνουν τη θέση ότι το υβριδικό αυτό μοντέλο δυσχεραίνει εξαιρετικά τη διαδικασία διδασκαλίας-μάθησης και καθιστά την εκπαιδευτική διαδικασία δύσκολη και άκαμπτη. Σημειώνουν ακόμα την απουσία αναγκαίου εξοπλισμού.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News