Οι εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο και ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή σε συνάντηση ΥΠΑΜ – Ρώσου ΠρέσβηΓια τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου αλλά και το ρόλο της Κύπρου στην περιοχή συζήτησαν σε συνάντησή που είχαν την Πέμπτη ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάτσι.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι «ο κ. Πετρίδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Οσάτσι για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και να τον ενημερώσει σχετικά με τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ».

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Πρέσβης της Ρωσίας, προστίθεται, «αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τον ρόλο της Κύπρου στην περιοχή καθώς και για τις συνεργασίες που αναπτύσσονται με στόχο την ασφάλεια και τη σταθερότητα».

Ο κ. Οσάτσι συνεχάρη τον Υπουργό Άμυνας για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.