Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο στη συνάντηση Μπλίνκεν – Δένδια

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της συνεργασίας για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας συζήτησαν ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στην Ουάσινγκτον. 

Οι δύο Υπουργοί υπογράμμισαν τη δύναμη των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, που βασίζονται σε κοινές δημοκρατικές αξίες, και εστίασαν στην προώθηση των αμοιβαίων στόχων που συζητήθηκαν από τον Αμερικανό Πρόεδρο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αμέριστη υποστήριξή της προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής των κυρώσεων και της ανθρωπιστικής και αμυντικής βοήθειας.

Ο Γραμματέας και ο Έλληνας ΥΠΕΞ συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της συνεργασίας για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Ο Μπλίνκεν υπογράμμισε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας στην προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας και στη διευκόλυνση της συνεργασίας, μεταξύ άλλων μέσω του μηχανισμού 3+1 με την Κυπριακή Δημοκρατία, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.