Οι εξοπλισμοί στην ε/κ πλευρά δικαιώνουν τις κόκκινες γραμμές των Τ/κ, υποστηρίζει το «υπεξ»

Οι εξοπλισμοί της «ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου», όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, και η συνέχιση των στρατιωτικών της δραστηριοτήτων δείχνει πόσο δίκαιο έχει ο τουρκοκυπριακός «λαός» που καθόρισε ως κόκκινη γραμμή του το «κυρίαρχο κράτος» του και τις εγγυήσεις της «μητέρας πατρίδας Τουρκίας», αναφέρει ανακοίνωση του «υπεξ».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ,  στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία παρουσίαζαν ιερείς να εκπαιδεύονται στα όπλα από την Εθνική Φρουρά.

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι συμμετέχει σε μια τέτοια προκλητική ενέργεια η ελληνοκυπριακή Ορθόδοξη Εκκλησία που μέχρι σήμερα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κρατήσει ζωντανά τα αισθήματα εχθρότητας έναντι της τουρκικής παρουσίας στο νησί», υποστηρίζεται στην δήλωση στην οποία καταδικάζεται έντονα το γεγονός ότι «επιβραβεύθηκε ο ιερέας που έκανε την καλύτερη βολή».

«Αυτή η εχθρική ενέργεια, στην οποία ήταν μάρτυρας όλος ο κόσμος, κατέδειξε τον βασικό σκοπό της ελληνοκυπριακής ηγεσίας και της ελληνοκυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έχει νόημα το γεγονός ότι διατηρούν ακόμα την σιωπή τους ενώπιον αυτών των εικόνων οι διεθνείς παίχτες που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν την επίτευξη μιας συμφωνίας στο νησί», προστίθεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.