Οι ευρωπαϊκές μετοχές έπεσαν σε χαμηλό επτά εβδομάδων καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες για άνοδο των επιτοκίων

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο πτωτικά, καθώς οι ανησυχίες για τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων και τον υψηλό πληθωρισμό στην ΕΕ έσυραν τον STOXX 600 κοντά σε χαμηλά επτά εβδομάδων την Πέμπτη.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχώρησε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνοντας πτώση 0,8% στις 10.15 ώρα Κύπρου.

Όλοι οι κλάδοι διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα, με τις μετοχές της τεχνολογίας που είναι ευαίσθητες στα επιτόκια να ήταν μεταξύ των μετοχών με τη μεγαλύτερη πτώση. Οι μετοχές μετάλλου υποχώρησαν 1,8% μετά την πτώση των τιμών των μετάλλων.

Οι χρηματαγορές της ευρωζώνης αποτίμησαν με πιθανότητα 80% περίπου την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, σε σύγκριση με λίγο περισσότερο από 50% που ήταν την Τετάρτη.

Μεταξύ των μετοχών, η γερμανική Lufthansa σημείωσε πτώση 3,2% μετά την ανακοίνωση ενός συνδικάτου πιλότων την Τετάρτη για απεργία που θα ξεκινήσει την Παρασκευή, καθώς τα δύο μέρη δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τους μισθούς.

Οι μετοχές ειδών πολυτελείας δέχθηκαν πιέσεις, με την ιδιοκτήτρια της Loius-Vuitton, LVMH, τη Hermes και την Burberry να υποχωρούν μεταξύ 1,6% και 2,2%.

Οι γερμανικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Ιούλιο, καθώς το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο και ο τομέας τροφίμων παρουσίασαν ανάκαμψη, σύμφωνα με στοιχεία. Η προσοχή είναι επίσης στραμμένη στα δεδομένα PMI της ευρωπαϊκής μεταποίησης που αναμένονταν στις 11:00 ώρα Κύπρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy