Οι «φράχτες» του Νουρή προκαλούν προβλήματα και έχουν εγκλωβίσει τους κατοίκους Ακακίου – Αυλώνας

  • Σημαντικά προβλήματα από την τοποθέτηση των συρματοπλεγμάτων
  • Συνάντηση ΑΚΕΛ με την Ομάδα Πρωτοβουλίας των κατοίκων της περιφέρειας Ακακίου

Προβλήματα στην καλλιέργεια, τη λειτουργία κτηνοτροφικών μονάδων και βιοτεχνιών καθώς και ζητήματα ασφάλειας των κατοίκων αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιφέρειας Ακακίου από την τοποθέτηση των συρματοπλεγμάτων.

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, με μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων του Ακακίου και της Αυλώνας, καθώς και με μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας κατοίκων της περιοχής κατά των συρματοπλεγμάτων. Τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας μετέφεραν τις ανησυχίες τους για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής ως αποτέλεσμα της τοποθέτησης συρματοπλεγμάτων στην ουδέτερη ζώνη της κοινότητας. Προβλήματα που αφορούν στην καλλιέργεια της γης, στη λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων και βιοτεχνιών, καθώς και ζητήματα ασφάλειας των κατοίκων που προκύπτουν από την τοποθέτηση των συρματοπλεγμάτων και την πρόθεση για τοποθέτηση καγκελόπορτων. Σημείο αναφοράς και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε σχέση με το στεγαστικό, καθώς τα νέα ζευγάρια διστάζουν να προχωρήσουν στην ανέγερση της κατοικίας εντός της περιφραγμένης περιοχής.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξη του ΑΚΕΛ στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων των επηρεαζόμενων κοινοτήτων. Επανέλαβε την έμπρακτη στήριξή του και σημείωσε την ανάγκη όπως προχωρήσει η συζήτηση του θέματος στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.