Οι Γονείς Μέσης καλούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να παραμερίσουν αρνητικά συναισθήματα

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης δηλώνει την αμέριστη εκτίμηση και στήριξη του στον εκπαιδευτικό και το έργο που επιτελεί και παράλληλα καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να παραμερίσουν τα όποια αρνητικά συναισθήματα μπορεί να δημιουργήθηκαν από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν αυτό το καλοκαίρι και να δείξουν ο ένας στον άλλο σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη.

Σε ανακοίνωσή τους, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, οι Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρουν πως «παρά τα όσα ακούστηκαν από όλες τις πλευρές, ο μάχιμος εκπαιδευτικός θα πρέπει να τυχαίνει της εκτίμησης και του σεβασμού που του αξίζει για το έργο που επιτελεί και όλοι μαζί να συνεργαστούμε εποικοδομητικά όπως κάναμε μέχρι σήμερα», για να προσθέσει πως «οι καθηγητές μας βρίσκονται στις σχολικές μονάδες για να επιτελέσουν το καθήκον τους, που δεν είναι άλλο από τη μόρφωση των παιδιών μας».

Καλούν τους μαθητές να συμπεριφέρονται στους καθηγητές τους με τον απαραίτητο σεβασμό και να μην ξεχνούν να δείχνουν την εκτίμησή τους σ’ αυτούς που τους μεταδίδουν το πολύτιμο αγαθό της γνώσης.

«Ο πολιτισμένος άνθρωπος δείχνει καθημερινά το επίπεδο και την αξία του με την συμπεριφορά του στους συνανθρώπους τους. Και ο άξιος άνθρωπος είναι αυτός που εκτιμά και τιμά τους δασκάλους του», καταλήγουν οι Οργανωμένοι Γονείς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.