Οι γονείς των Τ/Κ μαθητών που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο σεισμό μεταβαίνουν στην Τουρκία

epa10450292 Turkish soldiers and medics work at the site of a collapsed building after an earthquake in Diyarbakir, Turkey 06 February 2023. According to the US Geological Service, an earthquake with a preliminary magnitude of 7.8 struck southeast Turkey close to the Syrian border. The earthquake caused buildings to collapse and sent shockwaves over northwest Syria, Cyprus, and Lebanon. EPA/DENIZ TEKIN

Οι γονείς των Τουρκοκύπριων μαθητών που την στιγμή του μεγάλου, φονικού σεισμού βρισκόντουσαν στις τουρκικές επαρχίες που επηρεάστηκαν από τον σεισμό μεταβαίνουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν», «ένα άτομο από κάθε οικογένεια θα μεταφερθεί στο πλησιέστερο σημείο προς τη σεισμική ζώνη». Οι γονείς και συγγενείς των Τ/κ μαθητών θα μεταβούν στα Τουρκία με ειδική πτήση από τα κατεχόμενα. Στην Τουρκία θα τους συνοδεύσουν αξιωματούχοι του «υπουργείου παιδείας».

Οι συγγενείς πρώτα θα μεταφερθούν με ειδική πτήση σε ένα από τα αεροδρόμια της Τουρκίας που παραμένουν ανοιχτά και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Αντίγιαμαν, όπου έχει χαθεί η επικοινωνία με ομάδα Τ/κ μαθητών-αθλητών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.