• Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Παράθυρα/Ορίζοντας

Οι Γυναίκες του Λόρκα μαζί σε ένα σκηνοθετημένο αναλόγιο

Ένα σκηνοθετημένο, θεατρικό  αναλόγιο, βασισμένο στις τρεις τραγωδίες του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, με κεντρικό θέμα την πατριαρχία και τη θέση της γυναίκας στην Ισπανία του 1930. Το αναλόγιο επικεντρώνεται στην εποχή που γράφτηκαν τα τρία σπουδαία έργα του συγγραφέα, αναδεικνύοντας, μέσα από εικόνες και σκηνές των ίδιων των έργων το πώς αντιμετώπιζε ο κόσμος, η κοινωνία, η οικογένεια τη Γυναίκα, τη Μάνα, την Νύφη, την αδερφή, τη γειτόνισσα, την κακοποιημένη γειτόνισσα, την ανύπαντρη μητέρα, την παρθένα, τη Δούλα, τη φτωχή, την πλούσια, τη στείρα γυναίκα, τη χήρα γυναίκα…

Με αφορμή το θέμα της εποχής, την επικρατούσα πατριαρχία και με έμπνευση τον μοναδικό άντρα συγγραφέα, που εξύμνησε τη Γυναίκα, μέσα από τον  Έρωτα και το Θάνατο ταυτόχρονα, προέκυψε ένα κείμενο καινούριο, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται το πρωτότυπο.

Έτσι, ο ‘’Ματωμένος Γάμος’’ του Νίκου Γκάτσου, η ‘’Γέρμα’’ του Αλέξη Σολομού και ‘’Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα’’ του Ερρίκκου Μπελιέ  ξαναδιαβάζονται, με στόχο να ακουστούν οι σκηνές που αφορούν στο θέμα της πατριαρχίας.

Οι ‘’Γυναίκες του Λόρκα ‘’ λοιπόν, είναι τρία καινούρια  μονόπρακτα, με αρχή -μέση – τέλος, που προκύπτουν από τη συρραφή των τριών, μεγάλων του έργων, χωρίς να αλλάζει η ταυτότητα του κάθε έργου ξεχωριστά.

Η παράσταση επιχορηγειται  από το Σχέδιο “Πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ-2022” των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργειου Πολιτισμού

Σκηνοθεσία- Συρραφή έργου : Έφη Χαραλάμπους
Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί : Νάτια Χαραλάμπους, Έφη Χαραλάμπους, Μαρία Ζίττη, Ξάνθια Αργυρού , Μύρια Χώπλαρου.

 

Θέατρο Μασκαρίνι

26,27,28 και 30 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8:30 μ.μ.

Κρατήσεις: 97712314

306549695 3381361125482563 7968800220229622463 N

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.