Οι ιδιοκτήτες στα Βαρώσια δεν καθοδηγούνται με χρησμούς Πυθίας…

Το ΕΒΕ Αμ/του ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση για εφαρμογή των ψηφισμάτων

 

Μύδρους εξαπέλυσε χθες με ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, ιδιαίτερα για την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου, στην οποία αναφέρει ότι «… χωρίς να παραγνωρίζεται η αρχή ότι ο σεβασμός στο ατομικό δικαίωμα στην περιουσία είναι δεδομένος και ουδείς δύναται να εμποδίσει την ενάσκηση του δικαιώματος αυτού, το Εθνικό Συμβούλιο σημειώνει ότι στο ενδεχόμενο προσφυγής στη λεγόμενη Επιτροπή εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι σε σχέση με τις στοχεύσεις της Τουρκίας».

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου εκφράζει την απογοήτευση, θλίψη και αγανάκτησή του για την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου αναφορικά με το τι προτείνει να πράξουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων εντός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. «Προτάσεις με χρησμούς Πυθίας και τύπου “ναι μεν αλλά”, δεν συνιστούν ενέργειες ενός σοβαρού Σώματος που οφείλει να έχει τη δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες του και να καθοδηγήσει καθαρά και ξάστερα τους πολίτες του στο τι θα πρέπει να πράξουν ενόψει των δυσμενών πρόσφατων εξελίξεων», αναφέρει.

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου απαιτεί όπως η κυβέρνηση αναλάβει άμεση δράση προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς για την εφαρμογή των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία ρητά προνοούν για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου απαιτεί από το κράτος, όπως προσφέρει καθοδήγηση, καθώς και συγκεκριμένες εναλλακτικές επιλογές προς τους Αμμοχωστιανούς ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας για το τι θα πρέπει να πράξουν στην «πρόσκληση» του ψευδοκράτους για υποτιθέμενη «επιστροφή» των περιουσιών τους μέσω της Επιτροπής Αποζημιώσεων. Επίσης, το Επιμελητήριο Αμμοχώστου απαιτεί όπως επιτέλους γίνει αντιληπτό ότι δεν αποτελεί χαρακτηριστικό ενός κράτους δικαίου, ο εκτοπισμένος κόσμος να πληρώνει για 47 χρόνια τώρα το κόστος της εισβολής και κατοχής του 36% της Κύπρου. Ακόμη, το Επιμελητήριο απαιτεί δίκαιη και ισότιμη κατανομή των βαρών της κατοχής άμεσα, με συγκεκριμένες προτάσεις και έργα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.