Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να εμβαθύνουν την οικονομική συνεργασία με την Ταϊβάν, λέει σύμβουλος του Μπάιντεν

National security advisor Jake Sullivan speaks to reporters in the James S. Brady Press Briefing Room at the White House in Washington on Thursday, Feb. 4, 2021. (Stefani Reynolds/The New York Times)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εμβαθύνουν την οικονομική τους συνεργασία με την Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων υψηλής τεχνολογίας, δήλωσε την Κυριακή ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο ταξίδι του για την Ιαπωνία Οι δηλώσεις έγιναν εν πτήσει.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού του στην Ιαπωνία από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Μπάιντεν θα συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής της ομάδας χωρών «Quad» (Ιαπωνίας, Ινδίας και Αυστραλίας). Τα θέματα περιφερειακής ασφάλειας θα βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη.

«Δεν θέλουμε να δούμε μονομερείς αλλαγές στο status quo και σίγουρα δεν θέλουμε να δούμε στρατιωτική επιθετικότητα. Και θέλουμε αυτό το μήνυμα να έρχεται όχι μόνο από εμάς, αλλά από μια σειρά συμμάχων και εταίρων, τόσο στην περιοχή και πιο πέρα», είπε ο Σάλιβαν στους δημοσιογράφους.

«Προσπαθούμε να εμβαθύνουμε την οικονομική μας συνεργασία με την Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων υψηλής τεχνολογίας, των ημιαγωγών και των αλυσίδων εφοδιασμού», πρόσθεσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy