Οι καταγγελίες για τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Αναστασιάδη συνεχίζουν να απασχολούν την κοινωνία.

Σοβαρές καταγγελίες για παρέμβαση Αναστασιάδη στην Επιτροπή Αθλητισμού

«Ο Αναστασιάδης ήθελε να κάνω διαπλοκή»

 Θα επανέλθει «όταν εξεταστούν εναντίον σου καταγγελίες για διαφθορά»

 

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των αστών και των εκπροσώπων του κεφαλαίου πάντα βγάζουν ειδήσεις και σκάνδαλα στη φόρα. Ακόμα και τώρα, μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Νίκου Αναστασιάδη, οι καταγγελίες για τα έργα και τις ημέρες του συνεχίζουν να απασχολούν την κοινωνία.

Ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες κατά του Νίκου Αναστασιάδη, αναφέροντας ότι του ζήτησε να κάνει διαπλοκή. Από την πλευρά του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι πρόκειται για χυδαία ψέματα.

Συγκεκριμένα, ο Α. Παπαχαραλάμπους, μιλώντας στο podcast «LegalMatters», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Νίκος Αναστασιάδης «ήθελε να κάνω διαπλοκή». Όπως εξήγησε, «με πήρε τηλέφωνο να σταματήσω την υπόθεση Καρμιώτισσας – Απόλλωνα, να μην την ερευνήσω». Ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι ήταν φιλικός αγώνας και όλοι οι φιλικοί αγώνες του Απόλλωνα και της Καρμιώτισσας είχαν στοιχηματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να δώσει εντολή για διερεύνηση.

Όσον αφορά την ίδια την Επιτροπή, ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι έγινε για το θεαθήναι, αφού δεν υπήρχαν ούτε κανονισμοί ούτε οικονομικοί πόροι.

Απαντώντας στις καταγγελίες του Α. Παπαχαραλάμπους, ο Ν. Αναστασιάδης είπε ότι οι «ισχυρισμοί» Παπαχαραλάμπους «δεν αποτελούν παρά μυθεύματα» ενός ατόμου που, όπως αναφέρει, «απέτυχε στη σημαντική αποστολή που ανετέθη, κάτι που οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις και από τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής, που δεν ήταν διατεθειμένα να ανεχτούν την αδυναμία επιτέλεσης των υψηλών του καθηκόντων».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «αν όσα αναφέρει ο κ. Παπαχαραλάμπους είναι αληθή, όφειλε για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και να προβεί σε δημόσια καταγγελία».

Επίσης, ο Ν. Αναστασιάδης καταλογίζει ευθύνες στον Α. Παπαχραλάμπους γιατί δεν παραιτήθηκε από τη θέση του -παρά τις παραινέσεις του- αφού είχε κάκιστες σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής. Για αυτό η Επιτροπή ήταν ανενεργή, σύμφωνα με τον τέως Πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόθεν έσχες το οποίο κατέθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης, έχει μετοχές στο ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα.

Ο Α. Παπαχαραλάμπους επανήλθε απαντώντας στον Ν. Αναστασιάδη ότι «χαίρεται» για τη μέχρι σήμερα πορεία του, τονίζοντας πως «χαίρεται διπλά που δεν πέτυχε στους τομείς που πέτυχε ο Νίκος Αναστασιάδης. Ανηθικότητα, ανηθικότητα, ψευδολογία, διαπλοκή και διαφθορά».

Σημείωσε ότι θα επανέλθει «όταν εξεταστούν εναντίον σου καταγγελίες για διαφθορά».

 

 

Έπρεπε να είχαν ήδη δράσει
Σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του Α. Παπαχαραλάμπους για παρεμβάσεις του Νίκου Αναστασιάδη στο έργο του, προκειμένου να μην ερευνήσει συγκεκριμένη υπόθεση για στημένα παιχνίδια, ως εξαιρετικά σοβαρές και υποδεικνύει ότι «ο Γενικός Εισαγγελέας, οι διωκτικές Αρχές και η Αρχή Κατά της Διαφθοράς θα έπρεπε να είχαν ήδη δράσει».

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy