Οι κάτοικοι των κοινοτήτων Βασιλικού κλείνουν για 12 ώρες το Ενεργειακό Κέντρο της περιοχής

Οι κάτοικοι των κοινοτήτων Βασιλικού κλείνουν σήμερα για δώδεκα ώρες το Ενεργειακό Κέντρο της περιοχής και την πρόσβαση σε όλες τις βιομηχανικές ζώνες μέχρι το Πεντάκωμο, στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχτούν τη μετακίνηση στην περιοχή τους άλλων εργοστασίων.

Οι κάτοικοι των εννέα κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού αποφάσισαν κλιμάκωση των μέτρων τους, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο 11 Ιουνίου σε χώρο ανακύκλωσης ελαστικών και προκάλεσε τοξικό νέφος. Σύμφωνα με δηλώσεις στον ΑΣΤΡΑ του κοινοτάρχη Καλαβασού Λευτέρη Φωκά οι κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας από τις έξι το πρωί έως τις έξι το απόγευμα. Οι δρόμοι, είπε, θα αποκλειστούν με αυτοκίνητα και θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε στρατιωτικά οχήματα.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη την περασμένη Τετάρτη θα ζητηθεί επίσης η ανάκληση της υπουργικής απόφασης για μεταφορά των τριών ασφαλτικών εργοστασίων στην βιομηχανική περιοχή Καλαβασού, ανάκληση όλων των αδειών των εργοστασίων και επανέκδοσή τους με αυστηρότερους όρους για θέματα ασφάλειας, άμεση σύσταση ομάδας που θα ελέγχει και θα επιθεωρεί ανά τακτά διαστήματα αυτά τα εργοστάσια, διεξαγωγή έρευνας για τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα έχουν στην υγεία των πολιτών οι τοξικές αναθυμιάσεις και άμεση λειτουργία και στελέχωση του Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή.

Ο κύριος Φωκά κατήγγειλε το κράτος ότι ξεγέλασε τους κατοίκους της περιοχής.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy